Συμπεριφορά τραπεζοϋπαλλήλων και αναδιαρθρώσεις στην ατζέντα

Συνάντηση Γεν. Διευθυντή Συνδέσμου Τραπεζών με Πρόεδρο ΣΥΠΡΟΔΑΤ

e37cdc98eb8171e9b003019e9783d9d6 19

Θέματα αναδιαρθρώσεων και συμπεριφοράς των υπαλλήλων των Τραπεζών, των Επενδυτικών Ταμείων και των Εταιρειών Διαχείρισης, προς τους Δανειολήπτες, συζητήθηκαν την Τρίτη στην συνάντηση που είχε ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου Μιχάλη Καμμάς με τον Πρόεδρο του ΣΥΠΡΟΔΑΤ Κώστα Μελά.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΣΥΠΡΟΔΑΤ, κατά τη συνάντηση συζητήθηκε κυρίως το θέμα των αναδιαρθρώσεων, σε συνδυασμό με την αναγκαιότητα της αφαίρεσης των Υπερχρεώσεων, η οποία οδηγεί συνήθως σε βιωσιμότητα του χρέους των Δανειοληπτών. Γεγονός, σημειώνεται, που με τη σειρά του οδηγεί σε αποφυγή εκποιήσεων και συμβάλει στην αναχρηματοδότηση των επιχειρήσεων με επωφελές αντίκτυπο στην Οικονομία.

Όπως αναφέρεται, η συζήτηση κυμάνθηκε υπό το φως των επιπτώσεων που έχει ο πόλεμος στην Ουκρανία, στην κυπριακή οικονομία, δηλαδή η αύξηση των τιμών όλων των αγαθών και κατ΄ επέκταση των υπηρεσιών, ο πληθωρισμός και οι επιπτώσεις που έχουν στην εισοδηματική δυνατότητα των Δανειοληπτών, που μειώνεται. Το γεγονός αυτό, σημειώνεται, θα οδηγήσει στην αύξηση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων.

Η συνάντηση, καταλήγει η ανακοίνωση, διεξήχθη σε εποικοδομητικό κλίμα και συμφωνήθηκε να διατηρηθεί συνεχής και στενή επικοινωνία με στόχο να επιλύονται οποιαδήποτε προβλήματα προκύπτουν μεταξύ Τράπεζας και Δανειολήπτη κατά τον χειρισμό των Μη εξυπηρετούμενων Δανείων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ