Συμπλοκή αλλοδαπών στην Λάρνακα – Ψάχνουν πρόσωπα, αίτια και εθνικότητες

Συνελήφθη αλλοδαπός που βρισκόταν παράνομα στη Δημοκρατία - Ψάχνει αν υπάρχει κάτι πιο οργανωμένο η Αστυνομία

photo Αστυνομία, Λάρνακα

Η Αστυνομία συνεχίζει τη διερεύνηση της συμπλοκής δεκάδων ατόμων τη παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη παραλία των Φοινικούδων στη Λάρνακα, προσπαθώντας να εντοπίσει τα αίτια που οδήγησαν σε αυτή και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ατόμων, ηλικίας 29 και 26 ετών.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χρήστος Ανδρέου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας «20 λεπτά μετά τα μεσάνυκτα της Κυριακής 1ης Ιανουαρίου, η Δύναμη είχε ενημερωθεί ότι υπήρχε συμπλοκή κάποιων προσώπων στη παραλιακή περιοχή των Φοινικούδων στη Λάρνακα. Η Αστυνομία ανταποκρίθηκε και περίπολα της Δύναμης μετέβησαν στην περιοχή, ωστόσο όταν τα άτομα, που φαίνεται να ήταν αλλοδαποί, αντιλήφθηκαν τα περίπολα, εγκατέλειψαν το σημείο».

Διαβάστε επίσης: Άγριες συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών στο κέντρο της Λάρνακας (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόσθεσε ότι «οι αλλοδαποί φαίνεται ότι συνεπλάκησαν μεταξύ τους και από ενημέρωση που είχε η Αστυνομία δύο άτομα, αλλοδαποί από τρίτη χώρα, ηλικίας 29 και 26 ετών, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρνακας».

«Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν από την αστυνομία διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος φαίνεται να βρίσκεται παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και συνελήφθη για τα συγκεκριμένα αδικήματα», ανέφερε.

Όπως είπε ο κ. Ανδρέου «ο 29χρονος φέρει θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και στο χέρι, καθώς και κάταγμα στο χέρι. Επίσης, 26χρονος υπέστη κατάγματα στο κρανίο, θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και πλήρη ακρωτηριασμό τελευταίας φάλαγγας δυο δακτύλων του χεριού».

Ανέφερε επίσης ότι «η Αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει τη διερεύνηση του περιστατικού ενώ από την περιοχή έχουν εντοπιστεί και παραληφθεί ορισμένα τεκμήρια, τα οποία σήμερα θα αποσταλούν για επιστημονικές εξετάσεις με στόχο να εντοπιστούν τα άτομα που εμπλέκονται στο περιστατικό. Πρόκειται για μεγάλο αριθμό προσώπων και διερευνάται η αιτία της συμπλοκής».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ανδρέου είπε ότι «η εθνικότητα των αλλοδαπών που συνεπλάκησαν δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί. Τα δύο τραυματισμένα άτομα που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας είναι της ίδιας εθνικότητας και προσπαθούμε να μας δώσουν ορισμένα στοιχεία, ωστόσο λόγω της κατάστασης τους είναι δύσκολο να ληφθούν καταθέσεις».

Σημείωσε ακόμα ότι η Αστυνομία «διερευνά ποια πρόσωπα συνεπλάκησαν στη παραλία των Φοινικούδων, ποιες οι εθνικότητες τους, κατά πόσον υπάρχει κάτι πίσω από το περιστατικό, εάν δηλαδή υπάρχει κάτι που υποβόσκει ή κάτι πιο οργανωμένο. Φαίνεται όμως ότι κάτι έγινε τη δεδομένη στιγμή και ξεκίνησε το επεισόδιο» κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης.

Πηγή: ΚΥΠΕ