Κυπρος

Συγκινεί η μητέρα οκτώ παιδιών: «Ο εαυτός της Μαρίας ήταν πάντοτε πίσω» (vid)

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια πολυμελής οικογένεια στην Κύπρο μίλησε στο Μεσημέρι και Κάτι η Μαρία Χαραλάμπους, μητέρα οκτώ παιδιών.

Αρχικά δήλωσε ότι πάντα ήθελε οκτώ παιδιά, επειδή όταν ήταν μικρή παρακολουθούσε την τηλεοπτική σειρά «Τα οκτώ παιδιά μας» και εμπνεύστηκε από αυτή. «Μου άρεσαν πάντα τα παιδιά, ήθελα να γίνω δασκάλα. Το μεγαλύτερο μου παιδί είναι 28 και το μικρότερο 15. Σε 13 χρόνια έκανα οκτώ παιδιά», ανέφερε χαρακτηριστικά. Επεσήμανε ότι έκανε το πρώτο της παιδί στα 23 της χρόνια.

Ερωτηθείσα πώς είναι να έχεις οκτώ παιδιά μέσα στο σπίτι, απάντησε ότι «είναι μεγάλη χαρά, είναι ευλογία. Όταν κρατάς τον Θεό, δεν χάνεις την ισορροπία της ζωής σου ποτέ. Όταν πας να πέσεις λίγο κάτω, ο Θεός σε φέρνει ξανά στον δρόμο και προχωράς».

Εξήγησε ότι «από τα 23 μου ξυπνώ από τις 4:30 – 5:00 το πρωί. Πριν ο ύπνος μου ήταν πολύ λίγος γιατί είχα βρέφη, είχα παιδιά για σχολείο οπότε ήμουν συνέχεια σε υπερκίνηση. Δεν μπορούσα να δουλέψω γιατί είμαι μόνη μου. Μόνο μου τα έβγαζα πέρα στο σπίτι, με τα παιδιά στο σχολείο, στα ιδιαίτερα, στις δυσκολίες στις ευκολίες, στο κλάμα, στη χαρά. Όταν έχεις όμως μια οικογένεια που επικοινωνεί η μητέρα και ο πατέρας με τα παιδιά τότε δεν υπάρχουν δυσκολίες».

Συνέχισε εξηγώντας ότι «αυτό που αντιμετωπίζουμε σήμερα στη ζωή μας, όχι μόνο εγώ αλλά όλος ο κόσμος, είναι ότι όλα έχουν ακριβύνει. Υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο το κόσμο. Δεν είμαι πολύ των εξόδων, να τρώμε αριστοκρατικά, κάθε μέρα το σουβλάκι μας, τη σούβλα μας. Θα κάνω και τα φασόλια μου και τα λουβιά μου. Χρειαζόμαστε το λιγότερο 1500 ευρώ για φαγητό. Σκέψου τα υπόλοιπα. Το ρεύμα, 600 – 700 ευρώ, εκατό ευρώ το νερό».

Κατήγγειλε ότι το κράτος δεν στηρίζει τις πολύτεκνες οικογένειες και έκανε έκκληση στον πρόεδρο Χριστοδουλίδη «να σταθεί κοντά στις πολύτεκνες οικογένειες. Να τις στηρίξει λίγο οικονομικά.  Αυτό που χρειάζεται σήμερα μια πολύτεκνη οικογένεια είναι λεφτά. Γιατί μια πολύτεκνη οικογένεια κρατάει την οικονομία. Όλα τα παιδιά μου μένουν μαζί μου, δεν μπορεί κάποιο να πάει να νοικιάσει και να μείνει μόνο του. Βγαίνουν οι νέοι για δουλειά. Πώς θα κάνουν οικογένεια; Αφού δύο νέοι εάν βάλουν μαζί τον μισθό τους δεν βγαίνει πάνω από 1500 ευρώ. Πού είναι η βενζίνη, τα ενοίκια, οι λογαριασμοί; Μια ζωή θα παίρνουν από τους γονείς τους. Πώς θα κάνουν ένα μωρό; Πόσω μάλλον δύο. Εμείς δυσκολευτήκαμε να φέρουμε τα παιδιά μας εδώ. Εγώ ήθελα να αγοράσω μια τσάντα. Και είπα ας την. Πρώτα έχουν προτεραιότητα τα παιδιά και μετά ο εαυτός μου. Ο εαυτός της Μαρίας ήταν πάντοτε πίσω. Μέχρι σήμερα. Δεν ντρέπομαι που το λέω».

Μάλιστα, έστειλε ένα μήνυμα σε νεαρές κοπέλες, ευχόμενη «να κάνουν οικογένεια, να κάνουν παιδιά. Δεν πειράζει, ας κόψουν κάτι πίσω, το γυμναστήριο, το καφέ για να έχουν αυριανή οικογένεια. Τα χρόνια μας φεύγουν. Και φεύγουμε και εμείς σε λίγα χρόνια. Αλλά τα παιδιά μας μένουν. Και μένουν οι χαρές μας στα παιδιά μας και θυμούνται τους γονείς. Δεν πειράζει εάν δυσκολευτούμε λίγο».

Κλείνοντας, είπε ότι «και ένα τριαντάφυλλο να κόψουν από την αυλή και να μου φέρουν εμένα με κάνει χαρούμενη. Το απόγευμα που έρχονται όλα τα παιδιά και φωνάζουν «ρε μάνα πού είσαι», ξέρεις τι χαρά παίρνω; Και τώρα που τα έχω μεγάλα κοντά μου, πάντοτε θέλω να τα φιλήσω. Αυτή είναι η χαρά μου. Ο πλούτος της ζωής μου είναι τα παιδιά μου.

Πηγή: Sigmalive

 

 

 

Ροη Ειδησεων

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024

Ανόρθωση: Εξοφλήθηκε το χρέος στην κτηματική

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι ΜΑΧΗΤΕΣ με την οποία πληροφορούν το κοινό ότι επήλθε οριστική συμφωνία με…

17 Μαΐου, 2024