Συγκλονίζει μαρτυρία: «Δεν ξέρω πού θα ήμουν..» – Η ζώνη την κράτησε στη ζωή

Η ζώνη την κράτησε στη ζωή ενώ όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες το αυτοκίνητό της καταστράφηκε ολοσχερώς

800cdb3c4924fa051b9799ff23cf0e62 Ατύχημα, αυτοκινητιστικό, ζώνη ασφαλείας, μαρτυρία

Μια συγκλονιστική μαρτυρία ακούστηκε το πρωί της Πέμπτης στην κρατική τηλεόραση.

Φιλοξενούμενη στην Πρώτη Ενημέρωση ανώνυμη οδηγός, εξιστόρησε την περιπέτεια που είχε σε σοβαρό τροχαίο. Η ζώνη την κράτησε στη ζωή ενώ όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες το αυτοκίνητό της καταστράφηκε ολοσχερώς.

«Όταν το είδα είπα εντάξει… το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς. Πού θα ήμουν χωρίς τη ζώνη; Δεν ξέρω», διερωτήθηκε η οδηγός.«Μπροστά και πίσω δεν υπήρχε γυαλί, πολύ πιθανό να έφευγα έξω από το αυτοκίνητο.

Η ασφάλεια μας είναι καθαρά επιλογή μας. Η Αστυνομία κάνει ό,τι μπορεί για να μας προστατεύσει με τον οποιοδήποτε τρόπο. Δεν θα έπρεπε να γίνεται αυτό, είναι καθαρά θέμα προσωπικής ασφάλειας. Είναι δική μας επιλογή», είπε.

Μαζί ήταν και ο Χάρης Ευριπίδου, Διευθυντής της Τροχαίας Αρχηγείου, ο οποίος μίλησε για τις πιθανότητες επιβίωσης της κοπέλας αν δεν φορούσε ζώνη. «Είναι πρωτόγνωρη εμπειρία να έχουμε κάποιον να μιλά, που ήταν σε τέτοιο τροχαίο. Είναι συγκινητικό για εμάς να έχουμε αυτά τα άτομα, που είναι σήμερα εδώ και μιλούν για την εμπειρία τους.

Ο συνάδελφος που μου έστειλε τις φωτογραφίες μόλις έφθασε μου είπε ότι είναι πολύ σοβαρό ίσως και θανατηφόρο. Μετά μου είπε ο συνάδελφος ότι η κοπέλα φαίνεται σοκαρισμένη και θα πάει νοσοκομείο», είπε ο κ.Ευριπίδου.

«Βλέποντας τις φωτογραφίες είπα ότι είναι πολύ κρίσιμη κατάσταση της οδηγού. Είδα ότι φορούσε ζώνη. Το όχημα ήταν μέσα στον αυτοκινητόδρομο, ανατράπηκε και έσπασαν τα τζάμια. Εκεί θα έχεις σοβαρές συνέπειες, είτε από την εκτίναξη είτε από την πρόσκρουση», ανέφερε ο κ.Ευριπίδου.

Κλείνοντας η οδηγός έστειλε το δικό της μήνυμα, «ο χρόνος για να βάλει κάποιος τη ζώνη του ή όχι, είναι ο ίδιος. Τι μας στοιχίζει; Πρέπει να σκεφτούμε τι θα μας στοιχίσει αν δεν την βάλουμε…».