Σύλληψη-φιάσκο της Σβετλάνας

svetlana Αστυνομία, ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ, Σβετλάνα Ζαΐτσεβα, υπόθεση διάρρηξης

Τουλάχιστον περίεργη, αν όχι ύποπτη, φαίνεται να είναι η στάση της Αστυνομίας στην υπόθεση που αφορά τη Σβετλάνα Ζαΐτσεβα, η οποία είναι η κύρια μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση του ρατσιστικού επεισοδίου εναντίον της σε χώρο στάθμευσης στη Λάρνακα. Πριν λίγες ημέρες, τη συνέλαβαν και μάλιστα ζήτησαν και την οκταήμερη κράτησή της, γιατί ένα αυτοκίνητο που έμοιαζε με το δικό της είχε θεαθεί κοντά σε σπίτι στο οποίο υπήρξε υποψία για απόπειρα διάρρηξης! Το δικαστήριο «άδειασε» την Αστυνομία και απέρριψε το αίτημα διατάσσοντας την άμεση απελευθέρωση της γυναίκας.

Ρατσιστικός οίστρος

Η υπόθεση που αφορά τη Ζαΐτσεβα εμφανίστηκε σε διάφορα sites με έναν τρόπο εμφανώς ρατσιστικό, ως να επρόκειτο για «αποκάλυψη» της «εγκληματικής» προσωπικότητας της γυναίκας που είχε καταγγείλει τη ρατσιστική επίθεση εναντίον της. Έτσι πυροδοτήθηκε και μια διαδικτυακή επίθεση με εκδικητικό χαρακτήρα. Αυτό ίσως να μην ήταν τόσο σοβαρό, αν η πηγή αυτών των πληροφοριών δεν ήταν η ίδια η Αστυνομία και οι ενέργειές της.

Οφείλουν εξηγήσεις

Η Ζαΐτσεβα με βίντεο που ανάρτησε στο YouΤube ανέφερε ότι όταν έμαθε πως την έψαχνε η Αστυνομία πήγε μόνη της στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού και ζήτησε εξηγήσεις. Την ανέκριναν για 11 ώρες, έκαναν έρευνα στο σπίτι και στο αυτοκίνητό της… γιατί ένα αυτοκίνητο που έμοιαζε με το δικό της ενδεχομένως να εμπλεκόταν σε υπόθεση διάρρηξης. Η διάρρηξη που εξέταζε η Αστυνομία είχε συμβεί στις 27 Δεκεμβρίου και η Ζαΐτσεβα έδωσε τα κλειδιά του αυτοκινήτου σε έναν φίλο της στις 29 Δεκεμβρίου! Το δικαστήριο όταν άκουσε το αίτημα της Αστυνομίας για προσωποκράτησή της αντιλήφθηκε πως δεν υπήρχε υπόθεση και διέταξε την άμεση απελευθέρωσή της. Μάλιστα οι αστυνομικοί είχαν σπεύσει να της περάσουν χειροπέδες και κατά την έρευνα να κατασχέσουν αντικείμενα από το σπίτι της. Εκ των πραγμάτων η Αστυνομία οφείλει εξηγήσεις για το φιάσκο.

Πηγή: politis