Κυπρος

Συνάντηση του Επιτρόπου Προεδρίας με τον νέο Πρέσβη της Αρμενίας στην Κύπρο

Τον νέο Πρέσβη της Αρμενίας στην Κύπρο κ. Tigran Mkrtchyan συνάντησε στο γραφείο του σήμερα ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου, για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Τον Πρέσβη συνόδευε ο εκπρόσωπος της αρμενικής κοινότητας στη Βουλή των Αντιπροσώπων κ. Βαρτκές Μαχτεσιάν.

Κατά τη συνάντηση τονίστηκαν οι αδελφικές και διαχρονικές σχέσεις των δύο χωρών, αφού Κύπρο και Αρμενία ενώνουν κοινή ιστορία, κοινές παραδόσεις, κοινοί αγώνες για δικαίωση καθώς και κοινές προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν.

Ακολούθως, αναφορά έγινε για τη συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα Διασποράς, το Διμερές Μνημόνιο Συνεργασίας Κύπρου – Αρμενίας καθώς και το Τριμερές Μνημόνιο Συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας-Αρμενίας που υπογράφθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Πάτρα.

Οι δύο χώρες έχουν πολύ ισχυρές Διασπορές σε πολύ σημαντικές χώρες. Ο κ. Φωτίου επεσήμανε τα οφέλη που μπορούν να υπάρξουν από τη συνεργασία τόσο σε διμερές όσο και σε τριμερές επίπεδο, με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων των αποδήμων μας για την προώθηση κοινών αξιών, στόχων και συλλογικών συμφερόντων σε σημαντικά κέντρα λήψης αποφάσεων.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη νέα γενιά των αποδήμων μας και την ανάγκη να φέρουμε τους νέους της Διασποράς Κύπρου – Αρμενίας πιο κοντά. Οι νέοι μας είναι το μέλλον της Διασποράς μας και οι αυριανοί της ηγέτες.

Στη συνάντηση έγινε αναφορά στους Αρμένιους της Κύπρου, οι οποίοι είναι πλήρως ενσωματωμένοι στην κυπριακή κοινωνία. Ο κ. Φωτίου τόνισε τη διαχρονική και συνεχή στήριξη της Πολιτείας και την αγαστή και αποτελεσματική συνεργασία τόσο με τον εκπρόσωπο της αρμενικής κοινότητας στη Βουλή των Αντιπροσώπων κ. Βαρτκές Μαχτεσιάν όσο και με άλλα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας που εκπροσωπούν την εκπαίδευση και την εκκλησία κ.α.

Ροη Ειδησεων

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Έλαβε εξιτήριο ο 17χρονος Σωτήρης – Συγκινεί το μήνυμα του πατέρα του

Εξιτήριο από το Νοσοκομείο Αμμοχώστου έλαβε ο 17χρονος Σωτήρης από το Παραλίμνι ο οποίος ενεπλάκη…

21 Μαΐου, 2024

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Παράνομος αλλοδαπός αφέθηκε ελεύθερος αντί να απελαθεί

Ελεύθερος αφέθηκε παράνομος αλλοδαπός αντί να μεταφερθεί στο Κέντρο Φιλοξενίας Μενόγειας από κρατητήρια του Αστυνομικού…

21 Μαΐου, 2024

Χωρίς ετήσια αλλαγή οι αιτήσεις ασύλου στην Κύπρο τον Φεβρουάριο

Στα ίδια περίπου επίπεδα κινήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2024 σε σχέση με τον Φεβρουάριο του…

21 Μαΐου, 2024

Σε κρίσιμη κατάσταση 15χρονος που έπεσε από ταράτσα πολυκατοικίας

Κρίσιμα διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας 15χρονος οποίος έπεσε από ύψος 16 μέτρων, ενώ βρισκόταν…

21 Μαΐου, 2024

ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ: Παράκληση για την μικρή Ελευθερία η οποία θα μεταβεί στο εξωτερικό για μεταμόσχευση

Παράκληση θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού για την μικρή Ελευθερία η οποία δίνει…

21 Μαΐου, 2024

Επιτακτική ανάγκη η συνεχής επένδυση στον τουρισμό

Τις τελευταίες δεκαετίες ο Δήμος Παραλιμνίου και η επαρχία Αμμοχώστου ευρύτερα, πρωτοστατούν στον τομέα του…

21 Μαΐου, 2024