Συνεχίζουν τα 40αρια+ και η σκόνη – Αλλάζει η κατάσταση από την Παρασκεύη

Η θερµή αέρια µάζα και η σκόνη που επηρεάζουν την περιοχή αναµένεται να αποµακρυνθούν σταδιακά µέχρι την Παρασκευή

kairos ilios thalassa 650 4 Καιρός

Η θερµή αέρια µάζα και η σκόνη που επηρεάζουν την περιοχή αναµένεται να αποµακρυνθούν σταδιακά µέχρι την Παρασκευή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερµός. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ για να καταστούν µέχρι το απόγευµα κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 43 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 39 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, στους 35 στα βόρεια παράλια και γύρω στους 32 βαθµούς στα δυτικά παράλια καθώς και τα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθµούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια και γύρω στους 21 βαθµούς στα υπόλοιπα παράλια καθώς και τα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη ο καιρός θα παραµείνει κυρίως αίθριος και θερµός αλλά το απόγευµα θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες ψηλές νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα κυµανθεί στα ίδια επίπεδα, τα οποία είναι πολύ πάνω από τους κλιµατικούς µέσους όρους.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει αισθητή πτώση.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά σταδιακά θα αναπτύσσονται αυξηµένες νεφώσεις που πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως σε περιοχές του εσωτερικού και τα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει περαιτέρω πτώση για να κυµανθεί κοντά στους κλιµατικούς µέσους όρους.