Συνελήφθη 22χρονος για τον φόνο στην οδό Ρηγαίνης στη Λευκωσία

fonos exclusive, Νέα Αμμοχώστου

Η Αστυνομία ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι συνελήφθη 22χρονος ως ύποπτος για την υπόθεση φόνου εκ προμελέτης που διαπράχθηκε το πρωί στη Λευκωσία.

Η Αστυνομία προσθέτει ότι θα ακολουθήσει ολοκληρωμένο Δελτίο Τύπου.

Οι περιπολίες στην Παλιά Λευκωσία συνεχίζονται αμείωτες, δηλώνει ο Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων Αστυνομίας

Οι αυξημένες περιπολίες στην Παλιά Λευκωσία και περιμετρικά συνεχίζονται, με στόχο την πρόληψη του εγκλήματος και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, έστω και αν ο φόνος που σημειώθηκε τα ξημερώματα δημιουργεί αντίθετες εντυπώσεις, δήλωσε την Κυριακή ο Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων της Αστυνομίας Δημήτρης Δημητρίου.

Σε δηλώσεις στο ΤΑΕ Λευκωσίας, ο κ Δημητρίου διευκρίνισε ότι το επεισόδιο της ληστείας και φόνου στην οδό Ρηγαίνης με θύμα αλλοδαπό ασιαστικής καταγωγής, διήρκεσε μόνο μερικά λεπτά και πως αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν χαλαρώσει τα μέτρα της Αστυνομίας. Ερωτηθείς και για την απόπειρα φόνου στην Αγία Νάπα, είπε ότι οι εξετάσεις και οι ανακρίσεις συνεχίζονται εντατικά με στόχο να διευκρινιστούν τα κίνητρα και να διαλευκανθεί η υπόθεση. Εντατικές έρευνες διεξάγονται υπό την καθοδήγηση του και τη διαλεύκανση του φόνου που έγινε στη Λευκωσία.

Φόνος στην οδό Ρηγαίνης

Αναφορικά με τον φόνο στην Παλιά Λευκωσία, ο κ. Δημητρίου είπε ότι γύρω στις 4.30 το πρωί στην οδό Ρηγαίνης στη Λευκωσία εντοπίστηκε πρόσωπο νεκρό, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων.

Πρόσθεσε ότι φαίνεται ότι στο επεισόδιο του φόνου εμπλέκονται δύο πρόσωπα, τα οποία αναζητούνται και είπε ότι από τις μέχρι τώρα εξετάσεις φαίνεται πως το κίνητρο του επεισοδίου είναι η ληστεία.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι διαπράχθηκε άλλος ένας φόνος, παρά τις αναφορές της Αστυνομίας ότι έχει πατάξει την εγκληματικότητα στην Παλιά Λευκωσία, με αυξημένες περιπολίες και άλλα μέτρα, ο κ. Δημητρίου είπε ότι η Αστυνομία έχει αυξήσει και εντείνει τόσο τις πεζές όσο και τις μηχανοκίνητες περιπολίες εντός του κέντρου της Λευκωσίας και τόσο εντός των τειχών όσο και εκτός με στόχο την πρόληψη του εγκλήματος.

Πρόσθεσε ότι το επεισόδιο έλαβε χώρα στις 4.30, και διήρκεσε μερικά λεπτά, δηλαδή έγινε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά στην περιοχή υπήρχαν συγκεκριμένα περίπολα.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Δημητρίου είπε πως με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από τις έρευνες που διεξήχθησαν μέχρι τώρα φαίνεται να αποδεικνύεται ότι το θύμα του φόνου είναι και θύμα ληστείας.

Πρόσθεσε πως στην περιοχή υπάρχουν αρκετά κλειστά κυκλώματα καταγραφής στην περιοχή, των οποίων το καταγραφέν υλικό αξιολογείται και αναζητούνται δύο πρόσωπα που φαίνεται να εμπλέκονται στο επεισόδιο.

Το επεισόδιο συνέβη κοντά στην περιοχή όπου το θύμα εντοπίστηκε νεκρό, διευκρίνισε.

Απαντώντας σε διευκρινιστικές ερωτήσεις ο κ. Δημητρίου είπε πως το θύμα φαίνεται να είναι πιθανόν να είναι ασιατικής καταγωγής, αλλά, συνέχισε μέχρι στιγμής είναι άγνωστα τα στοιχεία της ταυτότητας του θύματος.

Ο κ. Δημητρίου εξήγησε ακολούθως ότι δεν διαπιστώθηκε επί του παρόντος αν οι δράστες είναι επίσης ασιατικής καταγωγής. Πρόσθεσε ότι αναμένουν την εξέλιξη των ερευνών για να προβούμε σε περαιτέρω διαπιστώσεις για τους δράστες.

Ερωτηθείς αν ανησυχεί την Αστυνομία η νέα εγκληματική ενέργεια στο κέντρο της Λευκωσίας, ο κ. Δημητρίου επανέλαβε ότι η παρουσία της Αστυνομίας είναι έντονη τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όσο κα της νύχτας με πεζές και μηχανοκίνητες περιπολίες, σε μια προσπάθεια πρόληψης του εγκλήματος και της εμπέδωσης της ασφάλειας των πολιτών.