Κυπρος

Συνελήφθη 32χρονος για την πυρκαγιά στην Ανώγυρα

Συνελήφθη ένας 32χρονος σε σχέση με την πυρκαγιά στην Ανώγυρα, κατόπιν μαρτυρίας που προέκυψε εναντίον του. Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, ο 32χρονος ύποπτος συνελήφθη με δικαστικο ενταλμα και οδηγείται στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού για τη διαδικασία προσωποκράτησης.

Εξάλλου, στα 1,3 τετραγωνικά χλμ εκτιμάται η καμένη έκταση της δασικής βλάστησης, την οποία άφησε πίσω της η δασική πυρκαγιά μεταξύ των κοινοτήτων Λάνειας – Τριμίκλινης, που εκδηλώθηκε χθες και τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο σήμερα.

Σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Δασών αναφέρει ότι για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, συνέχισαν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και με την ανατολή του ήλιου ξεκίνησαν εκ νέου οι εναέριες επιχειρήσεις.

Κατά τις επιχειρήσεις κατάσβεσης συνέβαλαν από αέρος δώδεκα πτητικά μέσα, ενώ οι επίγειες δυνάμεις από το Τμήμα Δασών ανήλθαν σε 150 άτομα, 20 πυροσβεστικά οχήματα, 10 προωθητές γαιών και 3 βυτιοφόρα.

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχείρησαν 15 άτομα με 5 πυροσβεστικά οχήματα, από την Πολιτική Άμυνα 31 άτομα με 11 μικρά πυροσβεστικά οχήματα, από την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας 6 άτομα με 2 μικρά πυροσβεστικά οχήματα και από την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού 4 άτομα με 2 μικρά πυροσβεστικά οχήματα.

Σημαντική ήταν, επίσης, και η συμβολή μελών των κοινοτικών συμβουλίων της περιοχής, της Αστυνομίας, Εθνικής Φρουράς, ΑΗΚ και Εθελοντικών Ομάδων.

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, για αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων. Τα αίτια της πυρκαγιάς αποδίδονται σε ρίψη πυροτεχνημάτων, καταλήγει το Τμήμα Δασών.

Ροη Ειδησεων

Ο Πρωταράς φιλοξενεί το πρώτο Cyprus Street Soccer

Το 1ο Cyprus Street Soccer Powered by Cablenet είναι εδώ! Η εταιρεία Game On Pro…

2 Ιουλίου, 2024

Χρίστος Ζαννέττου: Δεν τίθεται σε αργία ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας

Ο Υπουργός Εσωτερικών, βάσει της σχετικής με το πιο πάνω θέμα γνωμάτευσης της Νομικής Υπηρεσίας,…

2 Ιουλίου, 2024

Νέα καταγγελία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου – Κλάπηκαν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα €450.000

Στη διερεύνηση νέας καταγγελίας που αφορά στην υπόθεση της Μονής Οσίου Αββακούμ προχωρά η Αστυνομία,…

2 Ιουλίου, 2024

Πραγματοποιηθηκε η τελετή διαβεβαίωσης των 32 νέων Ανώτατων Στρατιωτικών Ιδρυμάτων

Πραγματοποιηθηκε η τελετή διαβεβαίωσης των 32 νέων αξιωματικών αποφοίτων των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στο…

2 Ιουλίου, 2024

Το Προεδρικό έγινε το πρώτο κυβερνητικό κτήριο μηδενικών απορριμμάτων στις χωματερές

Το Προεδρικό Μέγαρο μετατράπηκε σε πρώτο κυβερνητικό κτήριο μηδενικών απορριμμάτων στις χωματερές στην Κύπρο και…

2 Ιουλίου, 2024

Επιστρέφουν οι Κύπριοι μαθητές που αποκλείστηκαν στην Ελβετία

Στο Μιλάνο για να ξεκινήσουν την επιστροφή τους στην Κύπρο βρίσκονται οι 65 μαθητές και…

2 Ιουλίου, 2024