Συνελήφθη Ε/Κ για ναρκωτικά & ξέπλυμα – Προσπάθησε να επιστρέψει στα κατεχόμενα μέσω οδοφράγματος

Οι Βρετανικές Βάσεις παρέδωσαν στην Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας άνδρα, ο οποίος καταζητείτο για αδικήματα που αφορούν μεταξύ άλλων κατοχή ναρκωτικών και ξέπλυμα χρήματος.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων αναφέρεται ότι «ο άνδρας συνελήφθη την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, ενώ προσπαθούσε να επιστρέψει στα κατεχόμενα μέσω του οδοφράγματος στο Πέργαμος. Ο Ελληνοκύπριος, καταζητείτο από την Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας από πέρσι τον Απρίλιο, για κατηγορίες που αφορούν συνωμοσία για διάπραξη κακουργήματος, παράνομη εισαγωγή, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών κατηγορίας Α και ξέπλυμα χρήματος».

Προστίθεται ότι οι αστυνομικοί των Βρετανικών Βάσεων, που συνεργάστηκαν με την ΥΚΑΝ της Δημοκρατίας και το Τμήμα Τελωνείων των Βάσεων, εξασφάλισαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο άντρας κρυβόταν στα κατεχόμενα και θα επέστρεφε στις ελεύθερες περιοχές για να ανανεώσει τη βίζα του, που έληξε.

Ο Βοηθός Διευθυντής της Αστυνομίας της Δεκέλειας, Ανδρέας Πιτσιλλίδης, ο οποίος ηγήθηκε της επιχείρησης ανέφερε ότι με συναδέλφους της Αστυνομίας της Δημοκρατίας έλαβαν πληροφορίες ότι ο άντρας επρόκειτο να περάσει στις ελεύθερες περιοχές, καθώς η βίζα του θα έληγε.

Πρόσθεσε ότι στο οδόφραγμα του Περγάμους τοποθετήθηκαν για λίγες μέρες αστυνομικοί των Βάσεων Δεκέλειας μέχρι να κάνει την εμφάνιση του ο καταζητούμενος άνδρας.

Ο κ. Πιτσιλλίδης ανέφερε ακόμα ότι επειδή η προθεσμία που είχε η Αστυνομία μέχρι την άφιξη του καταζητούμενου στις ελεύθερες περιοχές ήταν πολύ μικρή, «το Τελωνείο και η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων έπρεπε να δράσουν γρήγορα» αφού όπως εξήγησε ο άνδρας θα περνούσε, θα ανανέωνε τη βίζα του και θα επέστρεφε στα κατεχόμενα, οπότε η σύλληψη του έπρεπε να γίνει γρήγορα.

Πρόσθεσε πως μετά τη σύλληψη του ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα των Βάσεων στη Δεκέλεια και τη Δευτέρα το πρωί παρουσιάστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου των ΒΒ το οποίο και αποφάσισε την παράδοση του στην Αστυνομία της Δημοκρατίας προκειμένου να συνεχιστεί η δίωξη του.

Αυτό, κατέληξε ο κ. Πιτσιλλίδης «ήταν ένα εξαιρετικό παράδειγμα για επιτυχή συνεργασία μεταξύ των αρχών των Βάσεων και της Αστυνομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, που χάρη στη τεράστια επικοινωνιακή και εργασιακή σχέση, καταφέραμε να βοηθήσουμε στη σύλληψη του καταζητούμενου άνδρα».

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024