Κυπρος

Σύσκεψη ΥΠΠΑΝ με Διευθυντές Μέσης για τα περιστατικά σε σχολεία

Πραγματοποιείται, στις 10 το πρωί, στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, σύσκεψη με τον Σύνδεσμο Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης και με τη συμμετοχή των Διευθύνσεων Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης, για συζήτηση περιστατικών σε σχολεία. Την σύσκεψη με σκοπό να εξετασθούν θέματα συμπεριφοράς, τάξης και εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων, συγκάλεσε ο πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου, Πρόδρομος Προδρόμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας αντιμετωπίζει αριθμό ανησυχητικών περιστατικών σε σχολεία, όπως η πρόσφατη είσοδος εξωσχολικών παραγόντων και η καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση σε ώρα διεξαγωγής μαθήματος σε γυμνάσιο της επαρχίας Λευκωσίας, για την οποία έγινε συζήτηση και στη Βουλή, η επίθεση και άσκηση σωματικής βίας από γονέα εναντίον διευθυντή σχολείου στην επαρχία Αμμοχώστου εξαιτίας αντίδρασης στα επιβεβλημένα μέτρα προστασίας από την πανδημία, οι πρόσφατες επιθέσεις με χρήση κροτίδων σε χώρο γυμνασίου στην επαρχία Λάρνακας, καθώς και αρκετές άλλες περιπτώσεις διασάλευσης της ομαλής λειτουργίας των σχολείων.

Ταυτόχρονα, σημειώνεται, ειδικά αυτή την περίοδο, στο τέλος του σχολικού έτους, και αριθμός καταγγελιών και παραπόνων για το σχολείο από γονείς των οποίων τα παιδιά έχουν πρόβλημα προαγωγής λόγω υπερβολικού αριθμού απουσιών και οι οποίες συχνά αποδεικνύονται ανεδαφικές. Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, εμφανίζονται, ειδικά στο τέλος του σχολικού έτους και ζητήματα εφαρμογής των υφιστάμενων Κανονισμών σχετικά με τη συμπεριφορά και την εμφάνιση μαθητών και μαθητριών.

Γι’ αυτό τον λόγο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, και με σκοπό να εξετασθούν θέματα συμπεριφοράς, τάξης και εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων, ο Υπουργός έχει συγκαλέσει σύσκεψη σήμερα με τον Σύνδεσμο Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης και με τη συμμετοχή των Διευθύνσεων Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης.

ΚΥΠΕ

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024