Συζητείται η πρόταση για επέκταση του χρονικού ορίου της άδειας πατρότητας

Η ιδέα της άδειας πατρότητας είναι η στήριξη της μητέρας την περίοδο κατά την οποία βρίσκεται στο σπίτι με το νεογέννητο

4BD12A74 A4E0 4BBA 862A 043A0C139361 άδεια πατρότητας, ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ, νεογνό

Σε δήλωση του ο Βουλευτής, Ονούφριος Κουλλάς, μετά την Επιτροπή Εργασίας για άδεια πατρότητας ανέφερε ότι «ενώπιον της Επιτροπής Εργασίας συζητήθηκε σήμερα η δυνατότητα επέκτασης του χρονικού ορίου που μπορεί να ασκηθεί το δικαίωμα της άδειας πατρότητας. Είναι πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ.

Η κυβέρνηση δια της Υπουργού Εργασίας αποδέχεται μια συμβιβαστική ιδέα, μια συμβιβαστική πρόταση.

Αυτή η πρόταση να γίνει φτάνει να είναι εντός των ορίων που λαμβάνεται το επίδομα μητρότητας. Γιατί ακριβώς η ιδέα της άδειας πατρότητας είναι η στήριξη της μητέρας την περίοδο κατά την οποία βρίσκεται στο σπίτι με το νεογέννητο.

Αυτή η συμβιβαστική πρόταση μπορεί να περάσει, να είναι συνταγματικά ορθή, να εφαρμοστεί σύντομα και αποτελεσματικά αυτό το δικαίωμα από τους πατεράδες χωρίς να διακινδυνεύσουμε και αυτή είναι η δική μας η προσέγγιση όπως και με το επίδομα ασθενείας ή άλλα επιδόματα, αντί να εφαρμοστούν να οδηγηθούν στο Ανώτατο Δικαστήριο πράγμα που όπως γνωρίζετε θα προκαλέσει μια μεγάλη καθυστέρηση. Άρα με την αποδοχή από την εκτελεστική εξουσία αυτής της συμβιβαστικής πρότασης μπορούμε να πετύχουμε τη διεύρυνση αυτού του δικαιώματος».