Συζυγοκτονία Τρεμιθούσας: «Ήταν θλιμμένη, κατάλαβε ότι δεν είχε πολύ χρόνο»

Το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση για τελικές αγορεύσεις στις 22.6.23

5E44D137 B5C1 4C7D 8116 3739346ED683

Δύο μάρτυρες παρουσίασε την Τρίτη (23/5), η υπεράσπιση του 74χρονου κατηγορούμενου στην υπόθεση φόνου της συζύγου του, στην Τρεμιθούσα, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο.

Η δικαστική διαδικασία μετά την ένορκη κατάθεση του κατηγορούμενου συνεχίστηκε σήμερα Τρίτη με την κατάθεση δύο προσώπων που κλήθηκαν από την συνήγορο υπεράσπισης του 74χρονου Ρίτσα Πεκρή.

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου παρουσιάστηκε ο γείτονας του ζεύγους, Helmut Kesting. Κατά την επίδικη ημέρα, ο Helmut είπε στο δικαστήριο ότι ο Ντέιβιντ Χάντερ ήταν ένας ήσυχος και λογικός άντρας. Ήταν πολύ περήφανος για τον γάμο του και κάθε ευκαιρία έδειχνε φωτογραφίες της γυναίκας του, επισημαίνοντας πόσο στοργική ήταν. Εξήγησε ότι ότι η Janice ήταν πάντα μαζί του όταν συναντιόντουσαν.

Κληθείς να περιγράψει τη σχέση του ζεύγους είπε: «Πολύ πολύ όμορφη σχέση, η γυναίκα μου μερικές φορές ζήλευε για τον τρόπο με τον οποίο την εμπιστευόταν, έλεγε ότι έπρεπε και εγώ να της φέρομαι έτσι. Έκαναν τα πάντα μαζί. Ήταν (και η Janice) επίσης πολύ περήφανη – μια φορά μας κάλεσαν στο σπίτι τους και μας έδειξαν πολλές φωτογραφίες από το παρελθόν τους, τα ταξίδια τους μαζί. Δεν άκουσα ποτέ φωνές, ποτέ καβγάδες. Υπήρχε απόλυτη αρμονία στη σχέση τους».

Εξήγησε ότι «η υγεία της Janice άρχισε να επιδεινώνεται το 2020. Κάθε μέρα γινόταν όλο και πιο θλιμμένη, τους τελευταίους τρεις με τέσσερις μήνες δεν είχαμε καμία επαφή, γιατί δεν ήθελε να μιλάει»

Ερωτηθείς εάν ο Χάντερ έκανε παράπονα για τη φροντίδα της γυναίκας του, απάντησε ότι «όχι, η Janice μας έλεγε συχνά ότι η μεγαλύτερη επιθυμία της ήταν να μην μεταφερθεί στο νοσοκομείο και ο Ντέιβιντ το πέτυχε αυτό με την πράξη του. «Για να μπορεί να μείνει στο σπίτι, έπαιρνε το φάρμακο – ας μην ξεχνάμε ότι αυτό ήταν κατά τη διάρκεια του Covid – και συχνά μας έλεγε ότι είχαν δυσκολίες να πάρουν το σωστό φάρμακο. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η φροντίδα της Janice ήταν μια πολύ απαιτητική δουλειά και την έκανε πολύ καλά».

Επόμενος μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε η κομμώτρια του ζεύγους, Άννα Ησαΐα, η οποία είπε ότι «πριν το Σάββατο που διαπράχθηκε το έγκλημα, το θύμα, όπως είπε, της είχε παραπονεθεί ότι δεν κοιμήθηκε το βράδυ επειδή είχε πόνο ενώ τακτικά αναφερόταν στην ασθένεια της.

Συνέχισε αναφέροντας ότι «νομίζω ότι κατάλαβε ότι δεν είχε πολύ χρόνο. Την τελευταία φορά που την είδα ήταν πολύ λυπημένη και έκλαιγε. Έχασε πολύ βάρος. Χειροτέρευε η κατάστασή της, δυσκολευόταν να κινηθεί και να περπατήσει».

«Όταν ακούσαμε για αυτό που συνέβη δεν το πιστέψαμε. Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο», είπε στο δικαστήριο.

Το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση για τελικές αγορεύσεις στις 22.6.23 στις 09:30.V