Τα βήματα προόδου που έχουν γίνει στα ΗΑΕ σε θέματα ισότητας, χαιρέτισε η Πρόεδρος της Βουλής

Χαιρέτισε τα βήματα προόδου που έχουν γίνει στα ΗΑΕ στα θέματα ισότητας των φύλων και της ενδυνάμωσης της θέσης των γυναικών σε όλους τους τομείς

15FDA595 1840 4733 A125 46CBC05DE7D1 ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ηαε

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, είχε την Δευτέρα διαδικτυακή συνάντηση με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) στην Κύπρο, Sultan Al Suwaidi, κατά τη διάρκεια της οποίας χαιρέτισε τα βήματα προόδου που έχουν γίνει στα ΗΑΕ στα θέματα ισότητας των φύλων και της ενδυνάμωσης της θέσης των γυναικών σε όλους τους τομείς.

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι σκοπός της συνάντησης, “η οποία ζητήθηκε από την πλευρά των ΗΑΕ, ήταν η παρουσίαση από τον Πρέσβη της προόδου, που έχει επιτευχθεί στη χώρα του στα θέματα ισότητας των φύλων και της ενδυνάμωσης της θέσης των γυναικών σε όλους τους τομείς, περιλαμβανομένου του τομέα της πολιτικής, μέσω της εφαρμογής συγκεκριμένων πολιτικών”.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Πρόεδρος της Βουλής “χαιρέτισε τα βήματα προόδου που έχουν γίνει στα ΗΑΕ, σημειώνοντας παράλληλα τις νομοθετικές μεταρρυθμίσεις, που έχει προωθήσει η Βουλή των Αντιπροσώπων στα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας των φύλων”.

Επεσήμανε, ωστόσο, “ότι υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος που πρέπει να διανυθεί, μέχρι την επίτευξη συνθηκών πλήρους ισότητας”.

Η κ. Δημητρίου, υπογράμμισε ότι “η ενδυνάμωση των γυναικών και η ίση εκπροσώπηση των δύο φύλων στα κέντρα λήψης αποφάσεων, ως βασικά συστατικά της δημοκρατίας, αποτελούν υψηλή προτεραιότητα της ίδιας και της Βουλής των Αντιπροσώπων”.

Τέλος, “εξέφρασε την ετοιμότητά της για συνεργασία στους τομείς αυτούς, μέσω της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών και της ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων”.

(ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΓΒΑ)