Τέσσερις ασθενείς με κρούσματα κορωνοϊού διακομίσθηκαν στο ΓΝ Αμμοχώστου

Τέσσερις ασθενείς με κρούσματα του κορωνοϊού, μεταφέρθηκαν χθες και σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι χθες το μεσημέρι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου ένα πρόσωπο και σήμερα άλλα τρία, ανεβάζοντας τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται στους 15.

Εν τω μεταξύ, δύο ασθενείς εισήχθησαν σήμερα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αναφοράς για πιο στενή παρακολούθηση αφού παρουσίασαν αναπνευστικές επιπλοκές και έχουν αυξημένη ανάγκη για παροχή οξυγόνου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, εν αναμονή των αποτελεσμάτων του δεύτερου ελέγχου για κορωνοϊο, δύο ασθενείς αναμένεται να λάβουν εξιτήριο τις επόμενες μέρες.

Εξάλλου η Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων που στεγάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, ενισχύεται με συγκεκριμένο μηχάνημα, το οποίο προβαίνει σε άμεση ιχνηλάτηση και εξέταση των δειγμάτων που λαμβάνονται από ασθενείς, χωρίς να χρειαστεί η αποστολή τους στο Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας στη Λευκωσία.

Το μηχάνημα έχει ήδη εγκατασταθεί ωστόσο απομένει να ρυθμιστούν κάποιες λεπτομέρειες προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία.

Σημειώνεται ότι ένα από τα μεγάλα προβλήματα που παρουσίαζε το Νοσοκομείο Αναφοράς, αυτό της έλλειψης ειδικών γιατρών φαίνεται να οδεύει προς επίλυση αφού στελεχώθηκε επιπλέον με τρεις πνευμονολόγους, ένα ψυχολόγο και δύο υποστηρικτές, ένα λοιμοξιολόγο και ένα επιπλέον παθολόγο αφού η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου διαθέτει ήδη 4 παθολόγους.