«Θα γινόμασταν πρώτη είδηση. Νεκρός πατέρας με τα δύο του παιδάκια»

Προβληματισμό προκάλεσε η καταγγελία του Ιάσονα Σενέκη, ερευνητή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, για οδηγό που παραβίασε κόκκινο σηματοδότη σε διάβαση πεζών στην περιοχή της Αγλαντζιάς.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ανέφερε: «Πατήσαμε το κουμπί στη διάβαση, άναψε κόκκινο για τους οδηγούς και μετά από 4-5 δευτερόλεπτα πέρασε αυτοκίνητο με ταχύτητα στην ψύχρα από μπροστά μας. Δεν μας είχε δει καν.

Κρατούσα τα παιδιά από το χέρι και τους είπα ότι θα πατήσουμε το κουμπί και θα περιμένουμε να σταματήσουν όλα τα αυτοκίνητα. Σταμάτησε ο οδηγός στο αντίθετο ρεύμα, αλλά είχα δει αυτό που ερχόταν από μακριά στα δεξιά μας και αποφάσισα στιγμιαία ότι θα περιμένω μπας και…

Δεν κατάλαβε τίποτε. Πέρασε από μπροστά μας όπως βγήκε από τον κυκλικό κόμβο με ταχύτητα για να προλάβει το επόμενο φανάρι.

Είναι ένα σημείο που θα σκοτωθεί κόσμος κάποια στιγμή. Το είχα σταμπάρει από την πρώτη μέρα που λειτούργησε. Έγραφα με απόγνωση για αυτό πριν 2+ χρόνια. Σήμερα επιβεβαιώθηκα.

Αγαπητέ Ανδρέα Κωνσταντίνου στείλαμε μια επιστολή πριν 2 μήνες μαζί με 5 άλλους συμπολίτες και δημότες για τους κινδύνους στο οδικό δίκτυο στη Λεωφόρο Αγλαντζιάς. Ξέρω ότι οι ευθύνες και οι αρμοδιότητες είναι αλλού, αλλά δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση. Σε παρακαλώ κάνε κάτι πριν χαθούν ζωές. Και αυτές τις μέρες που θα έχει κόσμο και πολλά παιδάκια βάλτε ένα τροχονόμο».

Σε επικοινωνία του SigmaLive με τον Δήμαρχο Αγλαντζιάς, Ανδρέα Κωνσταντίνου, μας εξήγησε ότι μεταφέρθηκαν οι προβληματισμοί για το συγκεκριμένο σημείο στους Αρμόδιους Φορείς, ενώ δόθηκαν οδηγίες αυτές τις ημέρες που παρατηρείται αυξημένη κίνηση να τοποθετηθεί στη διάβαση σχολικός τροχονόμος μεταξύ των ωρών 05:00 με 08:00. Επίσης, θα τοποθετηθούν σημάνσεις που να προειδοποιούν τους οδηγούς ότι μετά τον κυκλικό κόμβο υπάρχει διάβαση πεζών.

Ροη Ειδησεων

Ο Αβραάμης από την Αγία Νάπα κέρδισε την δεύτερη θέση στους αγώνες του ΙΡΑ στη Ρουμάνια

Την Δεύτερη θέση κα το αργυρό μετάλλιο κατέλαβε για την Κύπρο ο Αβράμης Αβραάμ από…

23 Μαΐου, 2024

Παραλίμνι: Πανηγύρι Αγάπης για το Ειδικό Σχολείο Απόστολος Βαρνάβας

Το Πανηγύρι Αγάπης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 στις 5 το απόγευμα στην…

23 Μαΐου, 2024

Νέα τραγωδία: Έχασε την ζωή του 43χρονος μετά από τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο

Σε νέα θανατηφόρα σύγκρουση που συνέβη χθες βράδυ στην επαρχία Λάρνακας, έχασε τη ζωή του…

23 Μαΐου, 2024

Δημήτρης Σταρόβας: Υπέστη κολπική μαρμαρυγή

Δύσκολη ήταν η χθεσινή νύχτα για τον Δημήτρη Σταρόβα στο νοκοσομείο. Σύμφωνα με την αποκάλυψη…

23 Μαΐου, 2024

Υπ. Γεωργίας: Μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα για αντιμετώπιση πυρκαγιών

Οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του κράτους βρίσκονται στη μέγιστή τους επιχειρησιακή ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις…

23 Μαΐου, 2024

Το δικό της γλυπτό Κολοκάσι απέκτησε η Σωτήρα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το γλυπτό του παραγωγού Κολοκασιού στολίζει από χθες τον Δήμο Σωτήρας. Ο Δήμος αποφάσισε να…

23 Μαΐου, 2024