Θάνατος Lesya: Εν αναμονή του πορίσματος – Εξετάζει ρουχισμό ο Ματσάκης

Εξετάζει ρουχισμό ο Ματσάκης

1C141809 355B 4D24 AA08 1527A97DDB7F

Καθοριστική για τις αστυνομικές έρευνες είναι η συμβολή της ιατροδικαστικής υπηρεσίας – ιδιαίτερα όσον αφορά σοβαρά εγκλήματα – δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ανέφερε ότι – σε πολλές περιπτώσεις – τα πορίσματα των ιατροδικαστών δίδουν την κατευθυντήρια γραμμή για την εξιχνιάση υποθέσεων.

Ο κύριος Ανδρέου παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι σε κάποιες περιπτώσεις έχουν δημιουργηθεί ορισμένα θέματα με ιατροδικαστικά πορίσματα, όπως στην περίπτωση θανάτου της 28χρονης, Λέσια Μπίκοβα, το περασμένο Σάββατο. Ως εκ τούτου – ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας – κρίθηκε αναγκαίο να έρθει από τη Ελλάδα η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιοπούλου και να προβεί σε νέα νεκροτομή.

Σημείωσε, παράλληλα, ότι το πόρισμα της κυρίας Σπηλιοπούλου όσον αφορά τη δεύτερη νεκροτομή, είναι καθοριστικής σημασίας για τις αστυνομικές έρευνες.

Σήμερα στις 14:00 ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, ο οποίος εκπροσωπεί τον 30χρονο ύποπτο, αναμένεται να επιθεωρήσει τα ρούχα τόσο του ιδίου όσο και του θύματος.