Θάνατος Θανάση: Νέος κύκλος καταθέσεων με την ελπίδα συλλήψεων

Τα ευρήματα των ποινικών ανακριτών αναμένεται να δώσουν φως στην πολύκροτη υπόθεση θανάτου του Θανάση Νικολάου

e37cdc98eb8171e9b003019e9783d9d6 6

Τα ευρήματα των ποινικών ανακριτών αναμένεται να δώσουν φως στην πολύκροτη υπόθεση θανάτου του Θανάση Νικολάου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός κάτω από τη γέφυρα της Άλασσας στις 9 Νοεμβρίου 2005.

Οι ποινικοί ανακριτές Σάββας Μάτσας και Αντώνης Αλεξόπουλος, αφού ερεύνησαν τα τεκμήρια θανάτου του Θανάση, πλέον προχωρούν στη λήψη συμπληρωματικών, αλλά και ενδεχομένως νέων καταθέσεων. Με το πέρας των καταθέσεων το πόρισμα θα φτάσει στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα.

Το SigmaLive επικοινώνησε με την Ανδριάνα Νικολάου, μητέρα του άτυχου Θανάση η οποία επανέλαβε ότι το σώμα του παιδιού της βρέθηκε άθικτο, ενώ υποτίθεται ότι έπεσε από ύψος 30 μέτρων. «Ευτυχώς που είχα τη δύναμη και έκανα εκταφή στο παιδί μου και φανερώθηκε ότι το παιδί μου ήταν πνιγμένο».

Όπως ανέφερε, ο δικός της ξεσηκωμός έχει αλλάξει πολλά πράγματα και γλύτωσαν κάποια άλλα παιδιά.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας Λουκής Λουκαΐδης ανέφερε ότι αυτό που απομένει με το τέλος του πορίσματος είναι οι συλλήψεις, οι οποίες θα είναι αποτέλεσμα περαιτέρω οδηγιών που θα δώσει η Νομική Υπηρεσία στις διωκτικές Αρχές οι οποίες θα αναλάβουν να υλοποιήσουν το κομμάτι αυτό.

Η ανατροπή στην υπόθεση του θανάτου του Θανάση ήρθε το καλοκαίρι του 2021. Το θέμα είχε φέρει στο φως ο Μιχάλης Χατζηβασίλης στον Φιλελεύθερο ο οποίος αποκάλυψε αποτελέσματα της εξειδικευμένης εξέτασης σε οστό του εθνοφρουρού, που διενεργήθηκε στην Ελλάδα. Η εξειδικευμένη εξέταση αυτή αποκάλυψε πως ο θάνατός του «οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια διά στραγγαλισμού».

Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ο Γενικός Εισαγγελέας όρισε ποινικούς ανακριτές. «Πιστεύουμε ότι οφείλαμε στη μνήμη αυτού του παιδιού να προχωρήσουμε ξανά με το διορισμό ποινικών ανακριτών, διότι, όπως είπα και παλαιότερα, ενδιαφέρει και εμάς και την κοινωνία όλη να ρίξουμε φως στο πώς το παιδί αυτό δυστυχώς κατέληξε. Δεν είναι μόνον απαίτηση της οικογένειας. Είναι απαίτηση της κοινωνίας ολόκληρης και υποχρέωση του κράτους. Η ευχή μας είναι να υπάρξει κατάληξη με ασφαλή συμπεράσματα, όποια κι αν είναι αυτά, και η ψυχή του άτυχου Θανάση να αναπαυθεί», ανάφερε τότε ο Γιώργος Σαββίδης.

Το SigmaLive επαναφέρει την υπόθεση του Θανάση σήμερα, ανήμερα της εξαφάνισης της Μαρίας Κακογιάννη. Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από τότε που η Μαρία εξαφανίστηκε και η μητέρα της Ευαγγελία, μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο του ΣΙΓΜΑ κάλεσε τις Αρχές να δουν ξανά τον φάκελο της εξαφάνισης της κόρης της. Η κ.Ευαγγελία παρομοίασε αρκετές φορές την δικιά τους υπόθεση με αυτήν του Θανάση αφού όπως αναφέρει ο Θανάσης δεν θα δικαιωνόταν ποτέ αν σταματούσε η μητέρα του να καλεί τις Αρχές να ερευνήσουν ξανά τα αίτια του θανάτου του γιου της.