Θέμα υποστελέχωσης, αποζημιώσεων και συνταξιοδότησης θέτουν οι πυροσβέστες

Ο κ.Σταύρου αναφέρθηκε στα αλυσιδωτά προβλήματα που προκαλεί το ζήτημα της υποστελέχωσης

D5744E17 66D7 4758 B060 D7B7E8A1FE4E

Για τα προβλήματα του κλάδου μίλησε στο Πρωτοσέλιδο ο Σταύρος Σταύρου, Εκπρόσωπος Πυροσβεστών του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος ΑΣΔΥΚ

Ο κ.Σταύρου αναφέρθηκε στα αλυσιδωτά προβλήματα που προκαλεί το ζήτημα της υποστελέχωσης.

«Με την κούραση επέρχονται λάθη, που θέτουν σε κίνδυνο τόσο τους πυροσβέστες όσο και εμάς. Τον τελευταίο καιρό καταβάλλονται προσπάθειες για περισσότερες προσλήψεις. Κατανοούμε ότι είναι οικονομικό το θέμα. Αν συνυπολογίσεις τα υπερωριακά ενός πυροσβέστη είναι καλύτερο να προσλάβεις έναν νέο πυροσβέστη», ανέφερε.

«Δεν κατανοούμε γιατί το κράτος συνεχίζει αυτήν την πολιτική. Ελπίζουμε με τον νέο Πρόεδρο, με τον οποίο συναντηθήκαμε πριν τις εκλογές θα έχουμε αποτελέσματα.

Τώρα προσπαθούν να κάνουν ένα πλάνο τριετίας το οποίο θα προλαβαίνει την υποστελέχωση», συνέχισε. Θέμα τίθεται και για την αποζημίωση των δημόσιων αργιών. «Στο υπόλοιπο δημόσιο επανήλθαν αυτές οι αποκοπές ενώ σε εμάς συνεχίζουν να μας αποκόπτουν κανονικά».

«Δεν ανήκουμε στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, πράγμα που προσπαθούμε να προωθήσουμε τα τελευταία χρόνια. Πρέπει επιτέλους κάποιοι να καταλάβουν ότι δεν κάνουμε ένα συνηθισμένο επάγγελμα. Δεν κάθεσαι απλά πίσω από ένα γραφείο».

Ο Εκπρόσωπος έθεσε και το θέμα της συνταξιοδότησης ενός πυροσβέστη στα 62 του. «Δεν γίνεται να αφυπηρετεί κάποιος σε τέτοια ηλικία. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να μπορεί κάποιος να ανταποκρίνεται κανονικά σε τέτοια ηλικία. «Μας τσουβάλιασαν με την υπόλοιπη δημόσια Υπηρεσία».