Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την περιοχή–Έρχεται άνοδος θερμοκρασίας

Ο καιρός μέχρι τη Δευτέρα

BD2B2F39 DEA3 4176 A624 559650704E5B

Θερμή αέρια μάζα και αραιή σκόνη αναμένεται τις επόμενες μέρες σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η πρόγνωση του καιρού: 

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Θερμή αέρια μάζα και αραιή σκόνη αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή από το Σάββατο.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 3 μποφόρ για να καταστούν μέχρι το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 31 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 29 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις αυγινές ώρες πιθανό να σχηματιστούν τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερμός.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο το Σαββατοκύριακο και θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα τη Δευτέρα, τα οποία είναι πάνω στους κλιματικούς μέσους όρους.