Θλίψη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου «Έφυγε» στα 45 του ακαδημαϊκός

cache 728x3000 Analog medium 809637 2673717 29102019 1

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου αποχαιρετά τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Ηλία Κυριακίδη, ο οποίος απεβίωσε στις 28 Οκτωβρίου 2019, σε ηλικία 45 ετών. Το Πανεπιστήμιο έχασε ένα πολύτιμο μέλος της κοινότητάς του με σημαντική συνεισφορά στο επιστημονικό του πεδίο και με ουσιαστική συνδρομή.

Ο Ηλίας υπήρξε ένας χαρισματικός μέντορας για πάρα πολλούς φοιτητές και μεταδιδακτορικούς ερευνητές, εργατικός και γενναιόδωρος συνάδελφος. Ήπιος χαρακτήρας και συναινετικός, με τα ενδιαφέροντά του να μην περιορίζονται μόνο στην επιστήμη του.

Ο Ηλίας έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο, δίνοντας δύναμη και παράδειγμα στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του. Δεν λύγισε και συνέχισε να προσφέρει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στη διδασκαλία, την έρευνα και το διοικητικό έργο του οργανισμού με αξιοζήλευτο ήθος και επαγγελματισμό. Σε όλες του τις αποφάσεις είχε γνώμονα πάντα το καλό του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η Πολυτεχνική Σχολή χρωστά τεράστια ευγνωμοσύνη στον Αναπληρωτή Καθηγητή της Ηλία Κυριακίδη για το επαγγελματικό του ήθος και την επιμονή του στην εφαρμογή διαδικασιών και θεσμών. Διετέλεσε Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και η συνδρομή του ήταν ουσιαστική.
Η πανεπιστημιακή κοινότητα εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα τον θυμάται πάντα με σεβασμό και αγάπη.

Οι σημαίες του Πανεπιστημίου Κύπρου θα κυματίζουν μεσίστιες μέχρι και τη μέρα τέλεσης της κηδείας του.

Πηγή: Sigmalive