Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο -Έφυγε απ’ τη ζωή η ηθοποιός Άλκηστις Παυλίδου

Αγαπήθηκε πολύ μέσα από τον ρόλο της Πέπας στο «Βουράτε γειτόνοι»

Screenshot 20201005 070449 20201005070529327

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο – Αγαπήθηκε πολύ μέσα από τον ρόλο της Πέπας στο «Βουράτε γειτόνοι»

Νικημένη από τον καρκίνο, έφυγε απ’ τη ζωή η σπουδαία Κύπρια ηθοποιός Άλκηστις Παυλίδου, σκορπίζοντας θλίψη στην οικογένεια και τους θαυμαστές της.

Η κορυφαία ηθοποιός τα τελευταία 13 χρόνια πολεμούσε τον καρκίνο, καταφέρνοντας πάντα να τον «νικά» και να βρίσκεται ενεργά στο θέατρο και την τηλεόραση.

Η ίδια για σχεδόν 50 χρόνια είχε αφιερώσει τη ζωή της στην υποκριτική, καθηλώνοντας το κοινό τόσο με τις θεατρικές της ερμηνείες, όσο και τους τηλεοπτικούς της ρόλους που έμειναν στην ιστορία.

Η Άλκηστις Παυλίδου γεννήθηκε στη Λευκωσία. Από παιδί σε ηλικία μόλις έντεκα χρόνων λάμβανε μέρος σε παιδικά προγράμματα του ΡΙΚ στο ραδιόφωνο και μετά στη τηλεόραση.

Η Άλκηστις Παυλίδου ήταν παντρεμένη και είχε την Χριστίνα τριών ετών, όταν παράτησε τα πάντα για να πάει να σπουδάσει ηθοποιός. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Τελειώνοντας τις θεατρικές τις σπουδές το 1976 επιστρέφει στη Κύπρο.

Ξεκίνησε από το ΡΙΚ από τη τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Στο ΘΟΚ μπήκε το 1977 όπου συνεργάστηκε σαν τακτική ηθοποιός μέχρι το 2002. Στο ΘΟΚ της δόθηκε η ευκαιρία να παίξει σημαντικούς ρόλους σε παραστάσεις στη Κύπρο και το εξωτερικό όπως: «Ικέτιδες», «Τρωάδες», «Οθέλλος» και άλλα. Τα τελευταία χρόνια την βλέπουμε στην τηλεόραση σε σειρές με μεγάλη επιτυχία σε όπως «Βουράτε γειτόνοι», «Βεντέτα», «Μόνο μια φορά», «Γενιές της σιωπής», «Τα ρόδα της οργής» και άλλες. Η τελευταία της τηλεοπτική εμφάνιση είναι στη σειρά του ΣΙΓΜΑ, «Γαλάτεια».

Είναι αδελφή του γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού Νίκου Χαραλάμπους και μητέρα των ηθοποιών Χριστίνας Παυλίδου και Κύνθιας Παυλίδου.

Πηγή: Offsite