Τη νέα μεταναστευτική πολιτική παρουσιάζει ο Υπουργός Εσωτερικών

d89b779a907353a7930392003ef96235 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη νέα Μεταναστευτική Πολιτική και Πολιτική Ασύλου θα παρουσιάσει στις 11.15 ο ΥΠΕΣ, Νίκος Νουρής, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Δραστικές αλλαγές συντελούνται στο θέμα των αιτήσεων ασύλου, με νέες διαδικασίες, που καθιερώνει η κυβέρνηση, υπό την πίεση των χιλιάδων, που παραμένουν στην Κύπρο και που αδυνατεί να δεχτεί.

Στη Βουλή συζητήθηκαν χθες τα τέσσερα νομοσχέδια του Υπουργείου Εσωτερικών, με τα οποία γίνεται σύντμηση του χρόνου εξέτασης αιτήσεων ασύλου από τα δικαστήρια, ενώ γίνονται πιο σχολαστικές έρευνες για πάταξη του φαινομένου των εικονικών γάμων.

Η Κύπρος έχει γίνει ένας συστηματικός μεταναστευτικός προορισμός για άτομα, που είτε διώκονται, λόγω της καταγωγής και της θρησκείας τους, είτε προσπαθούν να φύγουν από εμπόλεμες ζώνες, όπως για παράδειγμα τη Συρία, είτε βρίσκονται σε διαδικασία εξεύρεσης καλύτερων συνθηκών διαβίωσης δήλωσε ο ΥΠΕΣ, Νίκος Νουρής, μιλώντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών.

Ο κ. Νουρής ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προχωρεί με την ανέγερση καινούργιου κέντρου, στον χώρο των πρώην εγκαταστάσεων τής Επιτροπής Σιτηρών στη Μεννόγια για φιλοξενία αιτητών μέχρι την ολοκλήρωση της εξέτασης της αίτησής τους.

Η κυβέρνηση έχει, εξάλλου, συμφωνήσει με την Frontex τον επαναπατρισμό μεταναστών σε ασφαλείς χώρες. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί τρεις πτήσεις επαναπατρίζοντας ανθρώπους στις χώρες τους το τελευταίο διάστημα.

Πηγή:Sigmalive