Τι θα γίνει με τους γάμους μη εμβολιασμένων- Διευκρινίσεις Υπουργείου Υγείας

Όλες οι διευκρινίσεις αναφορικά με τα νέα μέτρα

accidente ecuador 2 44 ΓΑΜΟΙ, νέα μέτρα

Διευκρινίσεις αναφορικά με τα νέα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού που αποφασίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο, έκανε στην πρωινή εκπομπή του Ράδιο Πρώτο ο λειτουργός Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου.

Αρχικά σε ερώτηση εάν στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης θα μπορούν να πηγαίνουν ανεμβολίαστοι, απάντησε ότι «οι εξωτερικοί χώροι εμπίπτουν στους χώρους εστίασης και πρέπει τα άτομα που θα προσέλθουν να έχουν τουλάχιστον μία δόση με αρνητική εργοστασιακή εξέταση ή να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους».

Στις διαφωνίες των γονιών για τους εμβολιασμούς των παιδιών, απάντησε ότι «οι οδηγίες που υπάρχουν είναι σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει οι γονείς να οδηγηθούν ενώπιον δικαστηρίου».

Ερωτηθείς για τους ανεμβολίαστους που θέλουν να παντρευτούν εξήγησε ότι «όσον αφορά τις γαμήλιες δεξιώσεις, είναι χώροι που εντάσσονται μέσα στην απόφαση του Υπουργικού που απαιτείται οι πολίτες να έχουν τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου, άρα από εκεί και πέρα θα πρέπει να διαμορφωθούν οι γαμήλιες δεξιώσεις. Για την εκκλησία στην παρούσα φάση δεν υπάρχει οποιαδήποτε διαφοροποίηση στα πρωτόκολλα αλλά υπάρχουν συσκέψεις του Υπουργού με τα μέλη της ΣΕΕ και συνεδρίες του Υπουργικού Συμβουλίου για ανασκόπηση των δεδομένων και εάν κριθεί ότι χρειάζονται επιπρόσθετα μέτρα, θα ληφθούν».

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργικού, από τις 15 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2022, η είσοδος σε κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως γάμοι, βαπτίσεις και χώροι εστίασης εντός των ξενοδοχειακών μονάδων επιτρέπεται μόνο σε άτομα που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου με απαραίτητη προϋπόθεση να κατέχουν αρνητικό αποτέλεσμα εργαστηριακής εξέτασης PCR ή τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Rapid test.

• Ισχύει και η προηγούμενη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τους πιο κάτω χώρους: κλειστά και υπαίθρια γήπεδα, θέατρα, κινηματογράφους, αίθουσες θεαμάτων, μουσικοχορευτικά κέντρα, κέντρα διασκέδασης και χώροι εστίασης.

• Διευκρινίζεται πως τα άτομα που ολοκλήρωσαν το εμβολιαστικό τους σχήμα με δύο δόσεις σε περίπτωση διδοσικών εμβολίων και μια δόση σε περίπτωση μονοδοσικού εμβολίου, δεν είναι απαραίτητο να κατέχουν αρνητικό αποτέλεσμα εξέτασης PCR ή Rapid test, όπως επίσης και άτομα που έλαβαν την ενισχυτική δόση εμβολίου.

• Τα άτομα για τα οποία έχει παρέλθει περίοδος 7 μηνών από την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού τους σχήματος με δύο δόσεις σε περίπτωση διδοσικών εμβολίων, και μία δόση σε περίπτωση μονοδοσικού εμβολίου, δικαιούνται να εισέρχονται στους χώρους αυτούς με αρνητικό αποτέλεσμα εξέτασης PCR ή Rapid test.

• Διευκρινίζεται πως τα άτομα τα οποία έχουν νοσήσει εντός των τελευταίων 6 μηνών, δεν είναι απαραίτητο να κατέχουν αρνητικό αποτέλεσμα εξέτασης PCR ή Rapid test.