Τη θέση των Βρετανών υπέρ ψηφισμάτων ΗΕ για Αμμόχωστο εξέφρασε στον Δήμο Αμμοχώστου ο Λίλι

imagew 1 Θέση Βρετανίας, Νέα Αμμοχώστου, Περίκλειστη Πόλη Αμμοχώστου

Τη θέση της Βρετανίας υπέρ των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών για την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου διατύπωσε ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής στην Κύπρο, Στίβεν Λίλι, κατά τη διάρκεια συνάντησής του σήμερα με αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου.

Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, Σίμος Ιωάννου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως ο κ. Λίλι συμφώνησε απόλυτα με τις θέσεις που του έθεσαν και ήταν πολύ θετικός.

«Επικεντρωθήκαμε στο θέμα της Αμμοχώστου. Ζητήσαμε τη βοήθεια και της Βρετανίας και του ιδίου για να ασκήσουν την επιρροή τους προς την άλλη πλευρά», είπε ο κ. Ιωάννου.

Πρόσθεσε πως ο κ. Λίλι ήταν ξεκάθαρος ότι η Βρετανία υποστηρίζει τα ψηφίσματα των ΗΕ για την Αμμόχωστο και ότι το θέμα της Αμμοχώστου είναι ανθρωπιστικό, πρέπει να επιστρέψουν οι νόμιμοι κάτοικοι στην Αμμόχωστο και «δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούν η Αμμόχωστος να τεθεί υπό τ/κ διοίκηση».

Ακόμη ο κ. Ιωάννου είπε πως ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής τους είπε πως η χώρα του είναι υπέρ των προσπαθειών για λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας στην Κύπρο, την οποία πρέπει όλοι να υποστηρίξουν.

Σε ανάρτηση της Βρετανικής Ύπατης Αρμοστείας στο twitter αναφέρεται πως η συνάντηση του κ. Λίλι με την αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου ήταν ενδιαφέρουσα.