Την ερχόμενη εβδομάδα το πόρισμα της Επ. Ασυμβίβαστου για Θ. Αντωνίου

Η απόφαση του πορίσματος, αναμένεται αρχικά να γνωστοποιηθεί προς το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ στη συνέχεια θα δημοσιευθεί στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας

b b b thomas antwniou oay 1

Ενωρίς την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμο το πόρισμα της Επιτροπής Ασυμβίβαστου για τον Πρόεδρο του ΔΣ του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) Θωμά Αντωνίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, η Πρόεδρος της Επιτροπής Ηλιάνα Νικολάου.

Η απόφαση του πορίσματος, αναμένεται αρχικά να γνωστοποιηθεί προς το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ στη συνέχεια θα δημοσιευθεί στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε η κ. Νικολάου γίνεται εξέταση για όλα τα μέλη του ΔΣ του ΟΑΥ, την οποία χαρακτήρισε ως «τυπική».

«Τα μέλη του ΔΣ του ΟΑΥ έχουν συμπληρώσει όλες τις υπεύθυνες δηλώσεις και θα τις δούμε. Είναι σχεδόν τυπικό εκτός αν προκύψει κάτι από τις δηλώσεις. Είναι για να δούμε αν χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο από αυτά που έχουμε ήδη. Η διερεύνηση δεν αφορά μόνο τη δική μας νομοθεσία αλλά και διατάξεις του ΓεΣΥ. Γίνεται βασικά για την πληρότητα της έρευνας», σημείωσε.

Η κ. Νικολάου ανέφερε ότι εκτός του ότι η Επιτροπή Ασυμβίβαστου παρεμβαίνει και αυτεπάγγελτα σε θέματα που βλέπουν το θέμα της δημοσιότητας., της ζητήθηκε όπως γίνει η συγκεκριμένη έρευνα. «Μας ζητήθηκε για λόγους αρχής από τον κ. Δημήτρη Δημητρίου, Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών, να δούμε τα θέματα, αν υπάρχει κάτι που δημιουργεί πρόβλημα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του ΔΣ του ΟΑΥ, κλήθηκαν μέσω επιστολής που έλαβαν, να παρευρεθούν ενώπιον της Επιτροπής την ερχόμενη βδομάδα.

Στo πλαίσιo διερεύνησης για τα περί ασυμβίβαστου, η Επιτροπή ζήτησε από τα μέλη του ΔΣ να απαντήσουν τα ερωτήματα της καθορισμένης από τις πρόνοιες του νόμου περί ασυμβίβαστου, υπεύθυνης δήλωσης.

Λόγω της κατάστασης, σε αδράνεια βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η λειτουργία του ΔΣ του ΟΑΥ, γεγονός που προβληματίζει τα μέλη, σε μια περίοδο που υπάρχουν σοβαρά ζητήματα προς συζήτηση.

ΚΥΠΕ