«Της έδιναν δύο βδομάδες ζωής» – Μια μαχήτρια ζωής, 4 μηνών (ΦΩΤΟΣ)

«Καλωσόρισες μικρή μας μαχήτρια»

14295b355928cea6d6b9e5bd3e4e7429

«Καλωσόρισες μικρή μας μαχήτρια», έγραφε το πανό έξω από την είσοδο του σπιτιού τους, συνοδευμένο με μπαλόνια. Όλα αυτά για να υποδεχτούν τη δική τους μεγάλη μαχήτρια. Την τεσσάρων μηνών πλέον, Θεοδώρα Μαρία, που επέστρεψε πιο δυνατή από το ταξίδι ζωής στη Γερμανία.

160c1effd63ae6

Η Θεοδώρα Μαρία, είναι όπως την αποκαλεί η μητέρα της, Έλενα Γεωργίου μιλώντας στο SigmaLive,  η μικρή της κόρη αφού έχει μόνο ένα λεπτό διαφορά από την μεγάλη δίδυμή της κόρη, την Νεκταρία. Οι δίδυμες της κόρες γεννήθηκαν πρόωρα και αυτή ήταν η πρώτη μάχη που θα έδιναν μαζί.

Όλα ξεκίνησαν όπως περιέγραψε η κα Γεωργίου όταν διαπιστώθηκε σε εξέταση κύησης-στις 18 βδομάδες- πως η μικρή Θεοδώρα Μαρία είχε πρόβλημα με στένωση αορτής.

«Λάβαμε εξειδικευμένη παρακολούθηση από ιατρό. Από τον Αύγουστο του 2020 έμεινα στο κρεβάτι  και στην συνέχεια παρέμεινα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Τα κορίτσια μου γεννήθηκαν στους τέσσερις μήνες. Η Νεκταρία μου ζύγιζε περίπου 1 κιλό και Θεοδώρα Μαρία 860 γραμμάρια».

Οι δίδυμές έπρεπε να δώσουν την πρώτη τους μάχη. «Αυτή ήταν η μεγάλη μάχη που έπρεπε να δώσουν και στην συνέχεια θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε το καρδιακό πρόβλημα της Θεοδώρας Μαρίας», εξηγεί η 33χρονη μητέρα των παιδιών.

160c1effd63ae6

Το ταξίδι ζωής στη Γερμανία

Τα δίδυμα κορίτσια έδωσαν την μάχη και τα κατάφεραν. Η οικογένεια έπρεπε να πάρει την μεγάλη απόφαση για την Θεοδώρα Μαρία αφού οι ιατρικές εξετάσεις έδειξαν να διπλασιάζεται η στένωση αορτής με την οποία είχε διαγνωστεί.

«Οι πρώτες μας ενδείξεις ήταν πως θα ταξιδεύαμε για Ισραήλ αλλά η μικρή μου έπρεπε να φτάσει στα δύο κιλά. Σε κάθε ενδεχόμενο ετοιμάσαμε τα διαβατήρια μας και εγκριθήκαμε πολύ νωρίς  από το Υπουργείο Υγείας να ταξιδέψουμε άμεσα».

Λόγω των πολιτικών εντάσεων που σημειώνονταν στο Ισραήλ εκείνο το διάστημα η Έλενα μέσω επιστολής της εξέφρασε την ανησυχία της για το ταξίδι προς το Υπουργείο Υγείας. Κάτι που βρήκε σύμφωνους τους αρμοδίους και αποφάσισαν όπως η εγχείρηση της μικρής Θεοδώρας Μαρίας γίνει τελικά σε εξειδικευμένο κέντρο στη Γερμανία.

«Εκεί στη Γερμανία ήμουν ήρεμη. Οι γιατροί –όπως αναφέρεται και στο δημοσίευμα εφημερίδας στη Γερμανία- έδιναν στο παιδί μου δύο εβδομάδες ζωής. Με τη βοήθεια του Θεού αλλά και του αγαπημένου μας γιατρού του Δρ. Ιωάννη Τζανάβαρου όλα στεφθήκαν με επιτυχία. Το γεγονός ότι ο γιατρός μας είναι Κύπριος στάθηκε σημαντικός παράγοντας για εμένα. Ήταν σαν οικογένεια».

160c1f0117e1b3

Ελπίδα για το σήμερα

Η Έλενα αγκάλιασε τα παιδιά της μετά από τέσσερις μήνες. Βράχος, δίπλα της ο άντρας της που έμεινε πίσω στην Κύπρο όλο αυτό το διάστημα για το δεύτερο παιδί τους.

160c1f034c5d6d

«Πλέον νιώθω αισιόδοξη. Γνωρίζω πως η Θεοδώρα Μαρία θα είναι ένα παιδί που θα μεγαλώνει με καρδιακά προβλήματα. Εύχομαι να μην χρειαστεί ξανά νέα εγχείρηση. Ότι και να συμβεί θα είμαστε πάντα δίπλα της και δυνατοί».

160c1f0228bd3e

Στην Κύπρο ο δρ. Τζανάβαρος

Ο Κύπριος γιατρός της οικογένειας και Διευθυντής της Παιδοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου της Στουτγκάρδης στη Γερμανία  πήρε την μεγάλη απόφαση και επιστρέφει στο νησί μας για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στα παιδιά.

Μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του Αλφα ο δρ. Τζανάβαρος δήλωσε πως «θα υλοποιήσουμε τις προϋποθέσεις τόσο από ανθρώπινο δυναμικό όσο και από τεχνικό – υλικό δυναμικό για να ανταπεξέλθουμε σε αυτές τις καταστάσεις και να παρέχουμε την ίδια φροντίδα την οποία τα παιδάκια θα είχαν στο Ισραήλ ή στη Γερμανία , αυτή είναι απόλυτη δέσμευση».

 

Sigmalive