Κυπρος

Τμ.Δημοσίων Έργων: Οδικές εργασίες σε διάφορες επαρχίες – Όλες οι πληροφορίες

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων για οδικές εργασίες στις Επαρχίες Λάρνακας, Λεμεσού και Λευκωσίας

1. Εργασίες καθαρισμού κεντρικών νησίδων από τον Δήμο Λάρνακας

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι, την περίοδο 20 Σεπτεμβρίου μέχρι 31 Οκτωβρίου 2023, μεταξύ των ωρών 08:00 μέχρι 17:00, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων και αργίας, στις Λεωφόρους Αμμοχώστου, Τάσου Παπαδόπουλου, Δημήτρη Χριστόφια, Σπύρου Κυπριανού, Αλεξάνδρου Παναγούλη, Ανεξαρτησίας, Γιάννου Κρανιδιώτη, Λεμεσού, Νίκου και Δέσποινας Παττίχη, Γεωργίου Χριστοδουλίδη και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Επαρχίας Λάρνακας θα εκτελούνται εργασίες καθαρισμού των κεντρικών νησίδων από τον Δήμο Λάρνακας.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείνει η εφαπτόμενη λωρίδα της κεντρικής νησίδας και από τις δύο κατευθύνσεις και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα.

2. Εργασίες τραβήγματος καλωδίων σε φρεάτια της Cyta στον αυτοκινητόδρομο Αεροδρομίου Λάρνακας – Παραλιμνίου

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι, στις 23, 24, 30 Σεπτεμβρίου και 1η Οκτωβρίου 2023, μεταξύ των ωρών 06:30 μέχρι 16:00, στον αυτοκινητόδρομο Αεροδρομίου Λάρνακας – Παραλιμνίου (Α3) και στην έξοδο Ξυλοφάγου (Ε335), θα εκτελούνται εργασίες τραβήγματος καλωδίων σε φρεάτια της Cyta από ιδιωτική εταιρία τηλεπικοινωνιών.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείνει τμήμα της ταχείας λωρίδας του αυτοκινητοδρόμου Α3 για απόσταση 11χλμ. Στην έξοδο Ξυλοφάγου οι εργασίες θα εκτελούνται στο έρεισμα του δρόμου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

3. Εργασίες συντήρησης αρμού διαστολής της αερογέφυρας του κόμβου Μέσα Γειτονιάς

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι, την περίοδο από 25 μέχρι 26 Σεπτεμβρίου 2023, μεταξύ των ωρών 21:00 μέχρι 05:30 το πρωί της επόμενης ημέρας, στον Παρακαμπτήριο Δρόμο Λεμεσού πάνω στην αερογέφυρα του κόμβου Μέσα Γειτονιάς, θα διεξάγονται εργασίες συντήρησης αρμού διαστολής της γέφυρας από ιδιωτική εταιρεία.

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η μια λωρίδα κυκλοφορίας του δρόμου με κατεύθυνση προς Λευκωσία, σε μήκος 1000μ. περίπου. Η διακίνηση της τροχαίας κίνησης θα διοχετεύεται στην άλλη λωρίδα κυκλοφορίας.

4. Εργασίες συντήρησης του ασφαλτικού οδοστρώματος στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Λευκωσίας – Λεμεσού, και Λεμεσού – Λευκωσίας)

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λευκωσίας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι, τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 και την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023, μεταξύ των ωρών 20:00 μέχρι 05:30 το πρωί της επόμενης ημέρας, θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης του ασφαλτικού οδοστρώματος στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Λευκωσίας – Λεμεσού, και Λεμεσού – Λευκωσίας) και στις δύο κατευθύνσεις, από τη Νήσου μέχρι την Αλάμπρα (αερογέφυρα Αγίας Βαρβάρας μέχρι την έξοδο Κοτσιάτη).

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 200μ. περίπου η μία λωρίδα κυκλοφορίας και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στις διπλανές λωρίδες κυκλοφορίας.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Ροη Ειδησεων

Εποικισμός κατεχόμενης Δερύνειας: Έντονη αντίδραση Δήμου Παραλιμνίου – Δερύνειας

Την έντονη αντίδρασή του εκφράζει μέσω ανακοίνωσής του ο Δήμος Παραλιμνίου - Δερύνειας για τις…

8 Ιουλίου, 2024

Υπουργικό: Αυξάνονται οι συνοδοί σε Δημοτικά και Γυμνάσια

Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου αυξάνεται από την νέα σχολική χρονιά ο αριθμός των συνοδών…

8 Ιουλίου, 2024

Σχέδια επιδότησης διδάκτρων και σίτισης παιδιών αποφάσισε το Υπουργικό

Την προκήρυξη του σχεδίου επιδότησης διδάκτρων και σίτισης παιδιών ηλικίας μέχρι τεσσάρων χρόνων για την…

8 Ιουλίου, 2024

Ουκρανία: Εικόνες-σοκ από τον ρωσικό βομβαρδισμό παιδιατρικού νοσοκομείου στο Κίεβο

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 50 τραυματίστηκαν σήμερα σε όλη την Ουκρανία, καθώς η…

8 Ιουλίου, 2024

Καβγάς μεταξύ επιβατών αεροπλάνου οδήγησε τον πιλότο σε αναγκαστική προσγείωση

Εκτός ελέγχου βγήκε η κατάσταση σε πτήση της Ryanair με τον πιλότο να πραγματοποιεί αναγκαστική…

8 Ιουλίου, 2024

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Φασούρι Λεμεσού

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή των ευκαλύπτων Φασουρίου, παρά το Ακρωτήρι, η οποία εμπίπτει…

8 Ιουλίου, 2024