Το ΕΒΕ Αμμοχώστου χαιρετίζει την απόφαση της Κυβέρνησης για δημιουργία πανεπιστημίου

IMG 4bc673be1962026f092c3d52b176cbb6 V ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, ΕΒΕΑ, Νέα Αμμοχώστου, πανεπιστημιο

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ) εκφράζει την ικανοποίηση και χαιρετίζει την απόφαση της Κυβέρνησης για την εκμισθώση κρατικής γης στην Αγία Νάπα για δημιουργία πανεπιστημιακής μονάδας στην περιοχή.

Η προσπάθεια, που ξεκίνησε πριν περίπου τέσσερα χρόνια από τον τέως Δήμαρχο Αγίας Νάπας και νυν Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσο, συνεχίστηκε από τον νυν Δήμαρχο κ. Χρήστο Ζαννέτο με αίσιο αποτέλεσμα.

Το ΕΒΕΑ πιστεύει ότι η δημιουργία του Πανεπιστημίου θα δώσει ώθηση στην καταπολέμηση της εποχικότητας στις επιχειρήσεις στην Αγία Νάπα αλλά και στις γύρω κοινότητες και Δήμους, αφού ένας σημαντικός αριθμός φοιτητών που μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 4,000, θα ζει και θα δραστηριοποιείται στην περιοχή δίνοντας ζωή στην περιοχή και κατά τους χειμερινούς μήνες.

Η ίδρυση του Πανεπιστήμιου είναι ακόμη ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, που μαζί με επιπλέον άλλα σχεδιαζόμενα έργα όπως π.χ. η δημιουργία γηπέδων γκολφ και η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων της περιοχή, θα δώσουν ζωή ολόχρονα στην ελεύθερη περιοχή της Αμμοχώστου και θα βοηθήσουν στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, επισημαίνει το ΕΒΕΑ.

Πηγή: Famagusta.News