Το ταξίδι της Ρωσίδας κατασκόπου στην Κύπρο – Οι αποκαλυπτικές πληροφορίες

Το εν λόγω ταξίδι μπήκε στο μικροσκόπιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών

7466B244 14D1 44A0 855D 29CCBA76A5F8

Στην Κύπρο συνάντησε τον σύζυγό της η κατάσκοπος Τσάλλα. Σύμφωνα με ελλαδικά δημοσιεύματα η κατάσκοπος φέρεται να συνάντησε τον Βραζιλιάνο σύζυγό της στην Κύπρο.

Το εν λόγω ταξίδι μπήκε στο μικροσκόπιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Πρόκειται για ταξίδι που έκανε μαζί με το Βραζιλιάνο σύζυγό της.
Όπως αποκαλύπτει το iΕidiseis, σε ένα από τα ταξίδια της η 35χρονη συνάντησε τον επίσης κατάσκοπο σύζυγό της, ο οποίος φέρεται να είχε εγκατασταθεί στη Βραζιλία από το ίδιο κατασκοπευτικό «κέντρο».

Το ταξίδι στην Κύπρο ήταν το μοναδικό, σύμφωνα τουλάχιστον με τις πληροφορίες των ελληνικών Αρχών, στο οποίο η «Μαρία Τσάλλα» συνάντησε διά ζώσης τον σύζυγό της. Εξετάζονται πολλά σενάρια σε σχέση με το λόγο για τον οποίο έγινε αυτό το ταξίδι. Μία εκδοχή που περιγράφεται ως πιθανή είναι οι δυο τους να συνάντησαν εκεί τον χειριστή τους. Δηλαδή, τον άνθρωπο που τους έδινε εξ αρχής τις κατευθύνσεις για το πως θα ξεδιπλώσουν την κατασκοπευτική τους δράση.

Τα στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ήξεραν ότι η 35χρονη Ρωσίδα κρατούσε επαφή με το σύζυγό της ενώ εκείνος βρισκόταν στη Βραζιλία και εκείνη στην Αθήνα. Αυτό είχε προκύψει -μεταξύ άλλων- από τη «σάρωση» των λογαριασμών της «Μαρίας» στα social media. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάτω από μία ανάρτηση είχε σχολιάσει χρήστης με όνομα «commercial da 3d rio». Ο χρήστης αυτός ήταν ο Βραζιλιάνος σύντροφός της, όπως αποδείχτηκε από την έρευνα.
Στο μεταξύ, η έρευνα από εδώ και πέρα κινείται προς δύο κατευθύνσεις. Τα αρμόδια στελέχη εξετάζουν το επαγγελματικό παρελθόν του δικηγόρου που είχε αναλάβει την ελληνοποίηση της 35χρονης.

Ο δικηγόρος αυτός, με γραφεία στα Εξάρχεια, έφυγε από τη ζωή πριν από περίπου δύο χρόνια από ισχαιμικό επεισόδιο. Οι Αρχές εξετάζουν το παρελθόν του για να διαπιστώσουν εάν είχε αναλάβει ξανά υποθέσεις που να προσομοιάζουν με αυτήν την Ρωσίδας κατασκόπου. Στο μικροσκόπιο μπαίνει και δικηγόρος από την Εύβοια, ο οποίος φέρεται να βοήθησε την 35χρονη για να εγγραφεί στο δημοτολόγιο Αλιβερίου.

Η σύζυγος του δικηγόρου φέρεται να δήλωσε ότι φιλοξενεί την «Μαρία» στην Εύβοια, προκειμένου να γίνει η εγγραφή της στο δημοτολόγιο.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι υπό άκρα μυστικότητα συνεχίζεται και η έρευνα για το τι πραγματικά συνέβη στο ληξιαρχείο Αμαρουσίου, από όπου η Ρωσίδα πήρε ληξιαρχική πράξη γέννησης.

Η ΕΥΠ έχει διαβιβάσει τις πληροφορίες της στην Αστυνομία που διεξάγει έρευνα για να διαπιστωθεί ποιος ήταν αυτός που «συνεργάστηκε» με τη «Μαρία» για να τα καταφέρει. Αίσθηση προκάλεσε στα στελέχη της ΕΥΠ ότι το χαρτί που κόπηκε από το σχετικό βιβλίο του ληξιαρχείου έφερε ακριβώς τον ίδιο γραφικό χαρακτήρα με το χαρτί που αντικαταστάθηκε. Στο χαρτί που κόπηκε η πραγματική Μαρία Τσάλλα, με ημερομηνία γέννησης το 1991, είχε πεθάνει όταν ήταν παιδί, ενώ στο χαρτί που αντικαταστάθηκε η «Μαρία Τσάλλα» δεν είχε πεθάνει ποτέ.

Πηγή: nassosblog.gr