Τοπικές βροχές και καταιγίδες για σήμερα – Πιθανότητα για χαλάζι

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

E75B4266 B47A 40A4 A3CD 3E062DFA9BA9

Τοπικές βροχές, καταιγίδες και πιθανότητα για χαλάζι αναμένεται σήμερα, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα πάντα με την πρόγνωση, αναμένεται και πτώση της θερμοκρασίας τα επόμενα 24ωρα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, η οποία αναμένεται να αρχίσει να εξασθενεί σταδιακά το βράδυ της Παρασκευής.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να σημειωθεί χαλαζόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί και αργότερα στις περισσότερες περιοχές βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ αλλά στα προσήνεμα παράλια παροδικά τοπικά μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 14 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Το Σάββατο αρχικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις οι οποίες πιθανόν να δώσουν μεμονωμένη βροχή, ενώ μέχρι το μεσημέρι θα καταστεί κυρίως αίθριος. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.