Του έκλεψαν το ποδήλατο αξίας €10.000 και το βρήκε να πωλείται σε ιστοσελίδα

Πώς τους «τσάκωσε» η αστυνομία

FDDB9822 B542 4F1A A534 A8ED6E67F750

Στη σύλληψη έξι προσώπων προχώρησε χθες η Αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων που αφορούν κλοπές, παράνομη κατοχή περιουσίας, κατοχή διαρρηκτικών εργαλείων κατά τη διάρκεια της νύχτας και εξασφάλισης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις, που διαπράχθηκαν στη Λευκωσία.

Συγκεκριμένα, έγινε χθες καταγγελία στην Αστυνομία από 27χρονο, ότι εντόπισε σε σελίδα στο διαδίκτυο, να πωλείται ένα ποδήλατο παρόμοιο με το δικό του, αξίας 10.000 ευρώ, το οποίο είχε κλαπεί τις προηγούμενες μέρες από τον χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας όπου διαμένει στη Λευκωσία.

Σε συνάντηση που διευθετήθηκε από φιλικό πρόσωπο του 27χρονου με τους πωλητές, αφού αναγνωρίστηκε το κλοπιμαίο ποδήλατο, οι δύο ύποπτοι ηλικίας 19 και 27 ετών, συνελήφθησαν για το αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας, ενώ ανακρινόμενοι φέρονται να παραδέχτηκαν την κλοπή του ποδηλάτου.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν παρόντα μέλη της Αστυνομίας, αφού οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση με σκοπό τη σύλληψη των υπόπτων.

Επίσης, γύρω στις 8.15μ.μ. χθες, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία για πρόσωπα που προσπαθούσαν να κλέψουν κομπρεσόρους κλιματιστικών από κτίριο στη Λευκωσία. Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στη σκηνή, όπου εντόπισαν ένα πρόσωπο ηλικίας 39 ετών, ο οποίος φέρεται να παραδέχτηκε τη διάπραξη του αδικήματος.

Παράλληλα, γύρω στις 2 τα ξημερώματα σήμερα, μέλη του Περιφερειακού Αστυνομικού Σταθμού Κοφίνου, ανέκοψαν για έλεγχο όχημα το οποίο οδηγούσε 33χρονος με συνοδηγό 31χρονο, στον δρόμο Ψευδά – Λυμπιών, φορτωμένο αλουμινένιες πόρτες.

Σε έλεγχο που ακολούθησε, εντοπίστηκαν εντός του οχήματος, μεταξύ άλλων, αλουμινένιες πόρτες και παράθυρα, μεγάλος αριθμός ρούχινων γαντιών και διαρρηκτικά εργαλεία, για τα οποία δεν έδωσαν επαρκείς εξηγήσεις για την κατοχή τους και συνελήφθησαν για αυτόφωρο αδίκημα.

Επιπρόσθετα, έγινε καταγγελία στην Αστυνομία, ότι μεταξύ των ετών, 2014-2021, δύο πρόσωπα ηλικίας 40 και 52 ετών, φέρονται να σύναψαν αριθμό συμβολαίων κινητής τηλεφωνίας εξασφαλίζοντας εννέα συσκευές κινητών τηλεφώνων. Για την εξόφληση των λογαριασμών τους, φέρονται να εξέδιδαν επιταγές που στη συνέχεια ακύρωναν. Εναντίον των δύο υπόπτων, εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης δυνάμει των οποίων συνελήφθη ο 40χρονος, ενώ ο 52χρονος, συνεχίζει να καταζητείται.