Κυπρος

Τρυφωνίδης: Συνάντησα χθες βράδυ την Ανθούση – «Έχω το θάρρος να απολογηθώ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο βουλευτής της ΔΗΠΑ Αλέκος Τρυφωνίδης, ο οποίος μίλησε για το περιστατικό στην Επιτροπή Δημογραφικού (14/6) και τις αναφορές του για τα ταγιέρ της Υφυπουργού Πρόνοιας, Αναστασίας Ανθούσης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή, ο κ. Τρυφωνίδης σε ένα ξέσπασμα κατά της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας, την κάλεσε να σταματήσει να αλλάζει ταγέρ και να έρθει στη Βουλή να λύσουμε το πρόβλημα, ενώ δεν ήταν καλεσμένη στην Επιτροπή.

Ο κ. Τρυφωνίδης ανέφερε αρχικά ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συζητούν στην επιτροπή Δημογραφικού το θέμα του μεταναστευτικού και την κατάσταση στον Πουρνάρα.

Σημείωσε ότι την περασμένη βδομάδα υπέβαλε εισήγηση στην Επιτροπή για τερματισμό της συζήτησης, καθώς είχαν κατατεθεί οι απόψεις όλων. Πρόσθεσε ότι πρέπει να βρεθεί μια μέρα που να μπορούν όλοι οι Υπουργοί έτσι ώστε να αναλυθεί η κατάσταση και να παρθούν αποφάσεις. «Είμαστε στα πρόθυρα μιας ωρολογιακής βόμβας που πρόκειται να εκραγεί σε διάφορες περιοχές», είπε.

Συμπλήρωσε ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, μίλησαν για τα προβλήματα που παρατηρούνται έξω από τις Υπηρεσίες Κοινοτικής Ευημερίας στη Λακατάμεια που είναι αρμοδιότητα του Υφυπουργείου Πρόνοιας.

Μιλώντας για την αναφορά του για τα ταγιέρ της κα. Ανθούσης, εξήγησε ότι «στην όξυνση της πολιτικής συζήτησης, έκανα ένα λεκτικό ατόπημα το οποίο αμέσως το αντιλήφθηκα».

Ο κ. Τρυφωνίδης υπενθύμισε ότι με γραπτή του ανακοίνωση του απέσυρε τα λόγια που ξεστόμισε για την Υφυπουργό Πρόνοιας. «Έχω το θάρρος της γνώμης μου να απολογηθώ δημόσια. Δεν ήταν σκοπός μου να θίξω την κ. Υφυπουργό».

Τόνισε ότι δεν χρειάζεται μαθήματα από κανέναν. «Αυτή η πράξη δεν με αντιπροσωπεύει, όπως δεν με αντιπροσωπεύει η αξία που δίνω στην γυναίκα, καθώς είναι σημαντικότατος ο ρόλος της στην κοινωνία και στα δημόσια αξιώματα».

Σημείωσε ότι στην πολιτική του πορεία στήριξε γυναίκες έτσι ώστε να ανελιχθούν και να πάρουν δημόσια αξιώματα, ενώ πρόσθεσε ότι έχει ψηφίσει γυναίκες.

Ακόμη, ανέφερε ότι με την κα. Ανθούση συναντήθηκε εχθές το βράδυ σε εκδήλωση για τη Cyta. «Της εξέφρασα την απολογία μου και συμφώνησε μαζί μου ότι πρέπει να μετακινηθεί το ΥΚΕ της Λακατάμειας».

Δείτε το βίντεο: 

Ροη Ειδησεων

Δύσκολες ώρες για την Ελένη Αρτυματά – “Καιρός να αναπαυθεί η πονεμένη σου ψυχή”

Δύσκολες ώρες περνά η Ελένη Αρτυματά μετά την απώλεια ενός πολύ αγαπημένου της προσώπου. Η…

19 Μαΐου, 2024

Κυπελλούχος 2023-24 η Πάφος

Εντυπωσιακή η Πάφος που κατέκτησε το πρώτο της τρόπαιο στην ιστορία της καθώς επικράτησε με…

18 Μαΐου, 2024

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024