Βαρώσια: O Τατάρ προσπαθεί να κρατήσει τους ιδιοκτήτες των περιουσιών μακριά από την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»

Τουρκοκύπριος αρθρογράφος, διαφωνεί με τους νέους χειρισμούς της τ/κ πλευράς στο ζήτημα της κλειστής περιοχής της Αμμοχώστου

5 2 exclusive, Βαρώσια

Ο σημερινός τουρκοκυπριακός Τύπος (1/2) εστιάζει στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την κατεχόμενη κλειστή πόλη της Αμμοχώστου. Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο σημερινός τ/κ Τύπος θέτει υπό το μικροσκόπιο του τα τελευταία μηνύματα της τ/κ ηγεσίας και τις απόψεις Τ/κ αναλυτών για το ζήτημα του Βαρωσιού.

Σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε χθες 31/1), το γραφείο του Ερσίν Τατάρ ισχυρίζεται ότι η ελληνοκυπριακή ηγεσία, με προσθήκη άλλου ενός «αναληθούς ισχυρισμού» σε όσα υποστηρίζει για το άνοιγμα του Βαρωσιού, προσπαθεί να κρατήσει τους ιδιοκτήτες των περιουσιών μακριά από την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας». Υποστηρίζεται, επίσης, ότι η ε/κ πλευρά χαρακτηρίζει την «Επιτροπή» ως «νομική παγίδα» και για στήριξη αυτού του ισχυρισμού αναφέρεται ως νέα αρνητική εξέλιξη στη νέα απόφαση της «επιτροπής» για συμπερίληψη του ΕΒΚΑΦ ως εμπλεκόμενο μέρος σε μια αίτηση που αφορά ακίνητα στο Βαρώσι.

Για την προαναφερόμενη εξέλιξη, το γραφείο του Ε. Τατάρ ισχυρίζεται ότι η νέα απόφαση στηρίζεται σε μια διαδικασία, η οποία συμπεριλαμβάνεται στη νομοθεσία της «επιτροπής», που έχει περάσει από τον έλεγχο του ΕΔΑΔ. «Η δικαιοσύνη απαιτεί να ακουστούν όλες οι πλευρές. Μια παρόμοια απόφαση της «επιτροπή ακίνητης περιουσίας», που αποδέχτηκε ως εμπλεκόμενο μέρος τη διοίκηση του ΕΒΚΑΦ, είχε ελεγχθεί και εγκριθεί προηγουμένως και από το αποτελούμενο από τρεις δικαστές ανώτατο διοικητικό δικαστήριο», αναφέρει στη συνέχεια.

Τέλος, στην ανακοίνωση, η οποία χαρακτηρίζει την «επιτροπή» ως «αποτελεσματικό μηχανισμό, που διασφαλίζει την πρόσβαση όλων των δικαιούχων, συμπεριλαμβανομένων και των παλιών κατοίκων, στα ιδιοκτησιακά τους δικαιώματα», προβάλλεται και η άποψη ότι «ο Ε/κ ηγέτης επιχειρεί να πετύχει πολιτικούς πόντους με εξωπραγματικές δηλώσεις και όχι νομικές θεραπείες με σεβασμό στα ιδιοκτησιακά δικαιώματα των Ελληνοκυπρίων κατοίκων».

Για το ζήτημα του Βαρωσιού, σε σημερινό (1/2) άρθρο γνώμης του στην τ/κ εφημερίδα «Γιενί Ντουζέν», ο Τ/κ αρθρογράφος, Σερχάτ Ιντζίρλι γράφει ότι «η «επιτροπή ακίνητης περιουσίας δεν είχε γίνει ποτέ καραγκιόζης τόσα χρόνια, παρ’ όλες τις ανοησίες μας σε αυτή τη χώρα! Η δικαιοσύνη μας δεν είχε χάσει ποτέ την εμπιστοσύνη της. Είμαι στ’ αλήθεια περίεργος τι πράγμα είναι τώρα η αποδοχή του ΕΒΚΑΦ ως εμπλεκόμενο μέρος στο Βαρώσι, ενώ υπάρχει η δέσμευση μας ενώπιον του ΕΔΑΔ!».

Ο Τ/κ αρθρογράφος, ο οποίος διαφωνεί με τους νέους χειρισμούς της τ/κ πλευράς στο ζήτημα της κλειστής περιοχής της Αμμοχώστου, στέλνει το μήνυμα ότι «φαίνεται ότι επιθυμούμε με πείσμα και επιμονή τη μη λύση».