Βαρύς ο πέλεκυς σε αλλοδαπό για βιασμό 23χρονης στην Ορμήδεια

imagew 93 Ορόκλινη

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας/Αμμοχώστου επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης έξι ετών σε άνδρα ηλικίας 23 ετών από το Καμερούν, ο οποίος κρίθηκε ένοχος, σε κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία, για τον βιασμό 23χρονης Ευρωπαίας υπηκόου από τη Δανία, που διαπράχθηκε την 1η Οκτωβρίου 2018 στην Ορόκλινη της επαρχίας Λάρνακας.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης η παραπονούμενη ήταν φοιτήτρια και ήρθε στην Κύπρο τον Σεπτέμβριο του 2018 με το πρόγραμμα Erasmus και αρχές Οκτωβρίου πήγε μαζί με άλλους φοιτητές μεταξύ των οποίων και μία φίλη της, σε πάρτι που διοργάνωνε το Erasmus σε περιοχή στην Ορόκλινη.

Σε κάποια στιγμή, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η 23χρονη, πήγε σε περίπτερο απέναντι από το χώρο όπου διεξαγόταν το πάρτι, για να αγοράσει μπύρα, όταν την προσέγγισε ο κατηγορούμενος και άρχισαν να συνομιλούν, ενώ σε κάποια στιγμή της ζήτησε να πάνε στο πίσω μέρος του υποστατικού όπου ήταν σκοτεινά.

Όταν ο κατηγορούμενος και η παραπονούμενη μετέβησαν στο πίσω μέρος του περιπτέρου, ο νεαρός κατάφερε τελικά και βίασε την κοπέλα παρά το γεγονός ότι αυτή “έκλαιγε και του έλεγε συνέχεια όχι, χωρίς όμως αυτή να τον κτυπήσει ή να τον σπρώξει, λόγω του ότι ήταν βαρετός και δυνατός και φοβόταν πως, αν έκανε κάτι άλλο, ο κατηγορούμενος θα μπορούσε να την βλάψει περισσότερο”.

Σύμφωνα με τα ευρήματα του Κακουργιοδικείου όταν ο κατηγορούμενος “τέλεψε με όσα ήθελε να κάνει επί της παραπονούμενης” άρχισε να κλαίει μαζί της, της ζητούσε συνέχεια συγγνώμη και την παρακαλούσε να μην πει σε κανένα ό,τι έγινε.

Τελικά η 23χρονη πήγε και βρήκε τη φίλη της και αφού της ανέφερε κάποια από τα γεγονότα έψαξαν μαζί να εντοπίσουν τον κατηγορούμενο, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μετά από λίγες μέρες η παραπονούμενη ανέφερε τελικά στη φίλη της τι συνέβη με τον κατηγορούμενο και ακολούθως μετέβη στον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης όπου κατήγγειλε τον 23χρονο για βιασμό.

Η κοπέλα εξετάστηκε από ιατροδικαστή και μετά από έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος παρουσιάστηκε στις 2 Οκτωβρίου 2018 στα γραφεία της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Λάρνακας και υπέβαλε αίτηση ασύλου, ενώ ήταν άγνωστο πότε και πώς έφθασε στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο κατηγορούμενος, δυνάμει δικαστικού εντάλματος συνελήφθη στη Λάρνακα αρχές Μαρτίου 2019, ενώ σε ανακριτική του κατάθεση αρνήθηκε, την ανάμειξη του στην κατηγορία του βιασμού.

Λίγες μέρες αργότερα έφτασε στην Κύπρο η παραπονούμενη όπου στον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης είδε και αναγνώρισε αμέσως τον κατηγορούμενο ως τον άνδρα που είχε καταγγείλει ότι την είχε βιάσει, με τον 23χρονο να παραδέχεται τελικά την διάπραξη του βιασμού.