Βραβεύθηκαν τα καλύτερα κυπριακά κρασιά

imagew 12ος Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου, Βραβεύσεις

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή στον 12ο Κυπριακό Διαγωνισμό Οίνου, που ολοκληρώθηκε χθες, αφού σε αυτόν διαγωνίστηκαν 36 οινοποιεία με συνολικά 194 οίνους, αριθμός ο οποίος αποτελεί ρεκόρ για το θεσμό.

Συγκεκριμένα έχουν απονεμηθεί 5 Μεγάλα Χρυσά και 60 Χρυσά, ενώ άλλες 5 Ειδικές Διακρίσεις έχουν παραχωρηθεί σε βραβευμένους οίνους προερχόμενοι από γηγενείς ποικιλίες της Κύπρου.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, η τελετή Βράβευσης έγινε στην παρουσία του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστα Καδή, καθώς και της Προέδρου του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV), δρος Regina Vanderlinde, η οποία με την παρουσία της προσέδωσε επιπρόσθετο κύρος στον Διαγωνισμό.

kadis 12ος Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου, Βραβεύσεις

12os Kypriakos Diagonismos Oinou 12ος Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου, Βραβεύσεις

Οι διαγωνιζόμενοι οίνοι αξιολογήθηκαν από διακεκριμένη επταμελή Κριτική Επιτροπή υπό την εποπτεία της Προέδρου του OIV και σύμφωνα με τους Κανόνες του Διεθνούς Οργανισμού.

Μέσα από τον 12ο Κυπριακό Διαγωνισμό Οίνου, αναφέρεται, έχει αναδειχθεί η συνεχιζόμενη εξέλιξη και η ανοδική πορεία της ποιότητας του κυπριακού οίνου, η οποία πιστοποιείται με διεθνώς αποδεκτές διαδικασίες.

Σημειώνεται ότι, οι πλείστοι οίνοι που συμμετείχαν στον διαγωνισμό έχουν λάβει υψηλή βαθμολογία και πολύ αξιόλογη κριτική από την έγκριτη Κριτική Επιτροπή, γεγονός που τους καθιστούσε επιλέξιμους για μετάλλιο, ακόμη και χρυσό. Ωστόσο, αρκετοί δεν βραβεύτηκαν λόγω του περιορισμού που τίθεται από τον Διεθνή Οργανισμό Αμπέλου και Οίνου για βράβευση όχι περισσοτέρου του 30% των συμμετεχόντων οίνων.

Ο Κυπριακός Οίνος, αναφέρεται, αποδεικνύει ότι μπορεί να διεισδύσει στις αγορές μεγάλων χωρών και να ανταγωνιστεί επάξια οίνους με διεθνή αναγνωρισμένη αξία.

Πηγή: ΚΥΠΕ