Βρετανικές Βάσεις: Νέα περιπολικά για αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και του λαθρεμπορίου

Βρετανικές Βάσεις: Νέα περιπολικά για αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και του λαθρεμπορίου

Screenshot 2021 06 07 130421 Βρετανικές Βάσεις

Τέσσερα νέα εξειδικευμένα οχήματα περιπολίας ενισχύουν την προσπάθεια του Τμήματος Τελωνείων και Μετανάστευσης των Βρετανικών Βάσεων, με στόχο την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και του λαθρεμπορίου κατά μήκος των ορίων του στις ανατολικές περιοχές των Βάσεων.

Σε γραπτή ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων αναφέρεται ότι «τα τέσσερα νέα εξειδικευμένα οχήματα περιπολίας που βρίσκονται ήδη σε λειτουργία, έχουν ενισχυθεί με συστήματα φωτισμού και κάμερες μεγάλης εμβέλειας και υψηλής ευκρίνειας, με δυνατότητα θερμικής απεικόνισης για την καταπολέμηση της παράνομης δραστηριότητας σε απομονωμένες περιοχές».

Προστίθεται ότι «με την παράδοση των νέων οχημάτων, αυξάνεται ο αριθμός του στόλου του Τμήματος των Τελωνείων και Μετανάστευσης των Βρετανικών Βάσεων στις ανατολικές περιοχές σε 11, ενώ διασφαλίζεται ότι οι Λειτουργοί θα έχουν στη διάθεση τους τον καλύτερο εξοπλισμό για να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους, τώρα που έχουν ανοίξει ξανά τα σημεία διέλευσης».

Ο Υπεύθυνος του Τμήματος των Τελωνείων και Μετανάστευσης στη Δεκέλεια, Adam Chatfield, είπε ότι τα νέα οχήματα ήταν μια σημαντική προσθήκη στις δυνατότητες της ομάδας του και σημείωσε πως «όλοι οι Λειτουργοί στις περιοχές των Βάσεων έχουν πλέον λάβει την εκπαίδευση τους. Τα πρόσθετα οχήματα είναι απαραίτητα για τη διατήρηση των περιπολιών μας με την αύξηση των πόρων» είπε και σημείωσε πως «η θερμική απεικόνιση είναι ένα φανταστικό κομμάτι εξοπλισμού για την κάλυψη μεγάλων περιοχών με χαμηλή ορατότητα».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «τα οχήματα είναι επιπλέον στήριξη στις εικοσιτετράωρες περιπολίες και παρά το γεγονός ότι ο εξοπλισμός θερμικής απεικόνισης είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν, αυτά τα οχήματα μας προσφέρουν την τελευταία τεχνολογία για την εκτέλεση της εργασίας μας εντός των ορίων των Βρετανικών Βάσεων».

Ο κ. Chatfield χαρακτήρισε επίσης «κύρια πρόκληση» την απειλή της παράνομης μετανάστευσης για τους Λειτουργούς του Τμήματος και σημείωσε πως «τα συγκεκριμένα οχήματα μας βοηθούν να καταπολεμήσουμε την παράνομη μετανάστευση διαταράσσοντας και αποτρέποντας αυτήν τη δραστηριότητα. Έχουμε ήδη δει θετικό αντίκτυπο σε διάφορους τομείς κατά μήκος των συνόρων και αυτό οφείλεται στη χρήση του πρόσθετου εξοπλισμού, των πόρων και της καλής συνεργασίας με άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου στην Κύπρο».