Βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά – Δείτε αναλυτικά τον καιρό

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

B600C2C8 BB07 4740 8AFD 4D9D196E21CB

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται μετά το μεσημέρι, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η πρόγνωση του καιρού: 

Ασθενής ψηλή πίεση αρχίζει σταδιακά να επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, παροδικά αυξημένη νέφωση ενδέχεται να δώσει μεμονωμένη βροχή. Κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο εκδήλωσης μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σύντομα βορειοανατολικοί, και στα δυτικά παράλια νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης, ωστόσο παροδικά στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, θα είναι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα στα ανατολικά και στα βόρεια θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά μέχρι ταραγμένη, ενώ στα υπόλοιπα παράλια θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοδυτικά, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 27 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα στα νότια και στα δυτικά θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ενώ στα βόρεια και στα ανατολικά θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Την Τρίτη στην ατμόσφαιρα ενδέχεται να αιωρείται αραιή σκόνη.

Η θερμοκρασία μέχρι την Τρίτη, αναμένεται σταδιακά να σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.