Βροχές και καταιγίδες σήμερα σε περιοχές της Κύπρου – Πότε επιστρέφει η σκόνη

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού

1 Copy Copy 36

Σήμερα σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό, αναφέρει το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Στην ατμόσφαιρα, από το βράδυ της Πέμπτης και μετά θα αιωρείται σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας ενδέχεται κατά διαστήματα να είναι αυξημένες.

Διαβάστε αυτούσια την πρόγνωση του καιρού:

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ από την Πέμπτη αναμένεται σταδιακά ασθενής χαμηλή πίεση.

Σήμερα, μετά τη διάλυση της τοπικής χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Σταδιακά, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 26 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 25 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο αργότερα πιθανόν να σχηματιστεί τοπικά χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη, κυρίως στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, για να στραφούν αργότερα σε βορειοανατολικούς ως νοτιοανατολικούς, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη θα παρατηρηθούν σταδιακά αυξημένες, κυρίως ψηλές, νεφώσεις. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις και αναμένονται τοπικές, κυρίως ελαφρές, βροχές. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις.

Στην ατμόσφαιρα, από το βράδυ της Πέμπτης και μετά θα αιωρείται σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας ενδέχεται κατά διαστήματα να είναι αυξημένες.

Η θερμοκρασία την Πέμπτη θα σημειώσει άνοδο και θα παραμείνει στα ίδια περίπου επίπεδα την Παρασκευή, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το Σάββατο η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση.