Βροχές, καταιγίδες και σκόνη στην ατμόσφαιρα – Η πρόγνωση του καιρού

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

F4453BA7 4A64 41F9 9133 6CEE90950770

Βροχερό θα είναι σήμερα αλλά και τις επόμενες ημέρες το σκηνικό το καιρού. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Ασθενής χαμηλή πίεση αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη.

Σήμερα, αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν αρχικά τοπικές, ελαφρές κυρίως, βροχές. Το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα αναμένονται μεμονωμένες βροχές στα ορεινά, τα βόρεια αλλά και σε ορισμένες περιοχές του εσωτερικού, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, 3 μποφόρ, και αργότερα θαλάσσιοι ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 2 με 3 μποφόρ, και αργότερα βορειοανατολικοί ως ανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή αναμένονται μεμονωμένες βροχές και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, ενώ το βράδυ ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές στα παράλια. Το Σάββατο και την Κυριακή, κυρίως μετά το μεσημέρι, αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ανατολικά, τα ορεινά αλλά και σε ορισμένες περιοχές του εσωτερικού.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.