Βροχή οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για βοήθεια – Οδηγός παρασύρθηκε

Οδηγός προσπάθησε να περάσει από ορμητικά νερά, παρασύρθηκε με το όχημα του και εντοπίστηκε από τις δυνάμεις της Π.Υ σε απόσταση 30 μέτρων

fedd34398871d3966450c6b5ebb4f625 4 βοήθεια, Βροχοπτώσεις, κλήσεις, Πυροσβεστική

Αρκετά τα προβλήματα χθες λόγω κακοκαιρίας στην πρωτεύουσα, αλλά σε άλλες περιοχές της Κύπρου, με την πυροσβεστική να δέχεται βροχή τις κλήσεις για βοήθεια.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από πλευράς Πυροσβεστικής, η Υπηρεσία μέχρι και τις 08.00 πρωί Παρασκευής, ανταποκρίθηκε σε 155 κλήσεις για βοήθεια. Οι 144 αφορούν την Επαρχία Λευκωσίας και οι άλλες 5 Επαρχία Λεμεσού, 1 Λάρνακα και 5 στο χώρο επιχειρησιακής ευθύνης της ΕΜΑΚ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής, συνεργεία εργάζονταν για διεκπεραίωση των κλήσεων καθόλη τη διάρκεια της νύκτας και θα συνεχίσουν και σήμερα εκεί και όπου χρειάζεται.

Κυρίως οι κλήσεις αφορούσαν αντλήσεις ομβρίων υδάτων από υποστατικά , διασώσεις και ρυμουλκήσεις οχημάτων με επιβαίνοντες τα οποία εγκλωβίζονταν σε πλημμυρισμένους δρόμους και κοίτες ποταμών.

Μέχρι και τις 10.00 το βράδυ της Πέμπτης οι κλήσεις που είχε λάβει η Π.Υ λόγω των βροχοπτώσεων είχαν ανέλθει στις 147.

Στην Ανθούπολη οδηγός προσπάθησε να περάσει από ορμητικά νερά παρά το κοιμητήριο Μαρωνιτών, παρασύρθηκε με το όχημα του και εντοπίστηκε από τις δυνάμεις της Π.Υ σε απόσταση 30 μέτρων ευτυχώς χωρίς τραυματισμό.

Στην επαρχία Πάφου έντονες καιρικές συνθήκες επικρατούν από χτες με παρατεταμένη βροχόπτωση και δυνατούς ανέμους, ωστόσο, οι ζημιές που καταγράφηκαν μέχρι στιγμής είναι ελάχιστες.

Σύμφωνα με Εκπρόσωπο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου , από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, σημειώθηκε κατολίσθηση δέντρων στον δρόμο Λεμονάρι προς Τσάδα η οποία καθαρίστηκε από εκσκαφείς και δεν παρατηρούνται προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Επίσης σε άλλη περίπτωση κλήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία για πτώση κλώνου στην Τάλα γύρω στις 02:00 τα ξημερώματα. Μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας που έσπευσαν στην σκηνή, προχώρησαν στον τεμαχισμό του κλώνου και στην σφράγιση του . Ωστόσο σύμφωνα με εκπρόσωπο της πυροσβεστικής υπηρεσίας Πάφου, η πυροσβεστική υπηρεσία Πάφου δεν δέτηκε καμία κλήση για πλημμυρισμένα υποστατικά.

Στο μεταξύ σε επιφυλακή βρίσκονται από χθες Επαρχιακή Διοίκηση, Δήμος Πάφου και Πυροσβεστική Υπηρεσία για την αντιμετώπιση των φαινομένων και παροχή βοήθειας όπου προκύπτει ανάγκη.

Η Επαρχιακή Διοίκηση επίσης έχει θέσει σε ετοιμότητα συνεργεία, καθώς και αριθμό εκσκαφέων, ενώ για βοήθεια όπου χρειαστεί έχουν επιστρατεύσει υπεύθυνο Τεχνικό μηχανικό και ένα διοικητικό για σκοπούς συντονισμού με Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αστυνομία και Πολιτική Άμυνα.