Κυπρος

Ξεπέρασαν και το 2019 οι πτήσεις τον Σεπτέμβριο – 3η μεγαλύτερη αύξηση η Κύπρος

Το γεγονός ότι ο τουρισμός στο νησί μας έχει ανακάμψει και μάλιστα δυναμικά, αγγίζοντας τα νούμερα του 2019 φαίνεται πλέον και από τους αριθμούς. Τόσο οι αφίξεις όσο και τα έσοδα καταδεικνύουν του λόγου το αληθές, ενώ και τα στοιχεία που εξέδωσε χθες η Eurostat κρίνονται ως ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Συγκεκριμένα, η Κύπρος κατατάσσεται στην τρίτη θέση όσον αφορά στην αύξηση των εμπορικών πτήσεων τον Σεπτέμβρη του 2023 σε σύγκριση με τον Σεπτέμβρη του 2019. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ελλάδα με την αύξηση να φτάνει στο 10,9%, στη δεύτερη θέση κατατάσσεται η Πορτογαλία με αύξηση 9% και στην τρίτη θέση είναι η Κύπρος με την αύξηση να ανέρχεται στο 5,9%.

Όσον αφορά τώρα στις χώρες με τη μεγαλύτερη μείωση πτήσεων το Σεπτέμβριο του 2023 σε σύγκριση πάντα με τον Σεπτέμβριο του 2019, στην πρώτη θέση κατατάσσεται η Λετονία με μείωση η οποία φτάνει στο 30,4%. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Φινλανδία με τη μείωση να αγγίζει το 30,2% και στην τρίτη θέση βρίσκεται η Εσθονία με μείωση της τάξης τους 25,4%.

Μιλώντας στο Economy Today o Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου – ACTA, Άκης Κελεπέσιης έκανε λόγο για μια θετική εξέλιξη, η οποία όπως είπε, αντικατοπτρίζει την ανάκαμψη του τουρισμού μας. Χαρακτηριστικά, ο κ. Κελεπέσιης σημείωσε ότι έχουν αυξηθεί τόσο οι αφίξεις όσο και οι αναχωρήσεις κάτι που εξηγεί την συνολική αύξηση των πτήσεων. Ωστόσο ειδικά η αύξηση των αφίξεων, δείχνει ότι ο τουρισμός μας έχει επανέλθει για τα καλά και αγγίζει πλέον τα νούμερα του 2019.

Ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων επισήμανε ότι στην αύξηση των πτήσεων συνέτεινε ασφαλώς κι η αύξηση των δρομολογίων από διάφορους προορισμούς. Όπως είπε, αυτό καταδεικνύει και την εμπιστοσύνη που πλέον δείχνουν στην κυπριακή αγορά οι αεροπορικές εταιρείες αλλά και οι τουριστικοί πράκτορες.

Επανερχόμενοι στα στοιχεία της Eurostat επισημαίνεται ότι στη σύγκριση του φετινού Σεπτεμβρίου με τον περσινό, η αύξηση ανέρχεται στο 22,1% από 7.310 πτήσεις σε 8.924. Στην περίπτωση της Κύπρου, τους καλοκαιρινούς μήνες καταγράφηκε σημαντική αύξηση σε σύγκριση με το 2022: Ιούνιος (21,0%), Ιούλιος (23,8%) και Αύγουστος (22,6%). Επίσης, μικρή αύξηση καταγράφηκε σε σχέση με το 2019: Ιούνιος (0,4%), Ιούλιος (6,1%) και Αύγουστος (6,8%).

Πηγή: EconomyToday

Ροη Ειδησεων

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Νεαρός έκλεβε τσάντες από παραλίες – Χειροπέδες από την Αστυνομία

Στη σύλληψη δύο προσώπων ηλικίας 18 και 17 ετών, προχώρησε η Αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης…

27 Ιουλίου, 2024

Διεκδίκησε μία από τις 10 υποτροφίες και σπούδασε στο InterNapa College

Το InterNapa College προσφέρει για άλλη μια χρονιά σε συνεργασία με το Famagusta.News 10 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ…

26 Ιουλίου, 2024

Παραλίμνι: Πανηγύρι και Εσπερινός στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα

Πανηγύρι και Εσπερινός θα τελεστεί στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στο Παραλίμνι την Παρασκευή 26/7…

26 Ιουλίου, 2024

Αυγόρου: Πυρετώδεις προετοιμασίες για το 10ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Πατάτας (ΒΙΝΤΕΟ-ΕΙΚΟΝΕΣ)

Πανέτοιμοι είναι οι εθελοντές για το 10ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Πατάτας το οποίο θα πραγματοποιηθεί αύριο…

26 Ιουλίου, 2024

Δήμος Αγίας Νάπας: Δέχεται δηλώσεις για το 40ο Διεθνές Φεστιβάλ

Ο Δήμος Αγίας Νάπας δέχεται δηλώσεις ενδιαφέροντος με σκοπό την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων του 40ου…

26 Ιουλίου, 2024

Εκκενώθηκε αεροδρόμιο στα σύνορα Ελβετίας-Γαλλίας για λόγους ασφαλείας

Το Αεροδρόμιο στα σύνορα Ελβετίας-Γαλλίας εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας, στη σκιά του σαμποτάζ που «παρέλυσε»…

26 Ιουλίου, 2024