Ξεπέρασαν τις 2 χιλιάδες οι απελάσεις από Κύπρο το 2021

Οι απελάσεις το 2021 ήταν διπλάσιες από το 2020

imagew 2021, ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ

Πάνω από δύο χιλιάδες απελάσεις παράτυπων μεταναστών από την Κύπρο στις χώρες καταγωγής τους πραγματοποιήθηκαν το 2021, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ο οποίος ανέφερε ότι τα τελευταία δύο χρόνια οι αριθμοί έχουν διπλασιαστεί.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, το 2018 οι απελάσεις παράτυπων μεταναστών στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέρχονταν στις 695, ενώ το 2019 στις 417.

Ανέφερε ακόμα πως το 2020 οι αριθμοί διπλασιάστηκαν και συγκεκριμένα είχαν πραγματοποιηθεί 1.272 απελάσεις, ενώ το 2021 οι απελάσεις ανήλθαν στις 2.320.

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών η Αστυνομία προχώρησε με διάφορες επιχειρήσεις – ειδικά τον τελευταίο χρόνο – για εντοπισμό παράτυπων μεταναστών, που βρίσκονται στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εξήγησε πως οι επιχειρήσεις διενεργήθηκαν και θα συνεχίσουν να διενεργούνται σε διάφορες πόλεις και ειδικά σε σημεία που παρατηρείται αυξημένη παρουσία αλλοδαπών.

«Προχωρούμε σε ελέγχους κατά τους οποίους αν βρεθούν παράνομοι μετανάστες συλλαμβάνονται και στη συνέχεια ακολουθούνται οι διαδικασίες που πρέπει. Σε κάποιες περιπτώσεις πρόσωπα από τρίτες χώρες, που μας απασχόλησαν για ποινικές υποθέσεις, ανήκουν επίσης σε αυτή την κατηγορία», είπε.

Ο κ. Ανδρέου σημείωσε πως οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα συνεχιστούν σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν και άλλοι παράτυποι μετανάστες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εισροής παράτυπων μεταναστών διαπιστώνεται στην πράσινη γραμμή, αφού όπως είπε πολλοί από αυτούς εισέρχονται στις ελεύθερες περιοχές διαμέσου των κατεχομένων.

Πρόσθεσε πως το μεγαλύτερο ποσοστό παράτυπων μεταναστών προκύπτει από την είσοδο στις ελεύθερες περιοχές μέσω των κατεχομένων.