Ξέπλυμα,δωροδοκία πολιτικών,εικονικός γάμος-Η δράση του βαρόνου στα κατεχόμενα

Κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος και διακίνηση οπλισμού κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα κατεχόμενα

1A9FC36C 8D92 4F8F B9B2 7B9CF8DA0793

Ο καταζητούμενος από την Ιντερπόλ, Αυστραλός, Marc Buddle, κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος και διακίνηση οπλισμού κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα κατεχόμενα, αναφέρει η DailyMail.

Υπενθυμίζεται ότι ο «ηγέτης μαφίας» κηρύχθηκε από το κατοχικό καθεστώς ως «απαγορευμένος μετανάστης» και αποφάσισε να μην του επιτρέπεται η είσοδος στα κατεχόμενα, ενώ έχει συλληφθεί και μεταφέρθηκε σε φυλακές στην Τουρκία. Ο Buddle καταζητείται από την Interpol για υποθέσεις ναρκωτικών και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος, ο βαρόνος διέμενε στην κατεχόμενη Κερύνεια από τις 7 Ιουλίου, έχοντας εξασφαλίσει τουριστική βίζα.

Ο Buddle είχε διαφύγει από την Αυστραλία το 2016 για να αποφύγει τη σύλληψη για σειρά δολοφονιών.

Η DailyMail εξηγεί ότι ο «ηγέτης μαφίας» άρχισε να απλώνει τα πλοκάμια του στο νησί, επενδύοντας σε τοπικές επιχειρήσεις και ακίνητα, ενώ τέλεσε εικονικό γάμο με μια τ/κ με το όνομα Ozge. Φαίνεται ότι προσπάθησε να πάρει «υπηκοότητα», με την προϋπόθεση ότι θα έμενε παντρεμένος με την τ/κ για ένα χρόνο.

Ο Buddle πιστεύεται ότι συνεργαζόταν με έναν επιχειρηματία, ο οποίος διασυνδέεται με τη μαφία στα κατεχόμενα. Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας εγγυήθηκε για τον Buddle, ώστε να παραταθεί η τουριστική του βίζα για άλλους τρεις μήνες.

Αίσθηση προκαλούν οι καταγγελίες του Buddle που δημοσιεύει η DailyMail. Συγκεκριμένα, ο βαρόνος καταγγέλλει ότι ενώ δωροδόκησε «αξιωματούχους» στα κατεχόμενα, τελικά συνελήφθη. Ο δικηγόρος του μάλιστα κάνει αναφορά σε πολιτικούς, οι οποίοι τον εκμεταλλευτήκαν για να βγάλουν λεφτά.