Ξυλοδαρμός αλλοδαπής: Ο 43χρονος ζητά τερματισμό της δικαστικής διαδικασίας

Πότε θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου

738ef1e314b32793c1c818d9267d93cf

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας όρισε την Δευτέρα 8 Αυγούστου, ως ημερομηνία κατά την οποία θα ανακοινώσει την απόφαση του σχετικά με την προδικαστική ένσταση που έφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του 43χρονου, ο οποίος φέρεται να κτύπησε αλλοδαπή γυναίκα στη Λάρνακα, για τερματισμό της δικαστικής διαδικασίας λόγω κατάχρησης του δικαιώματος δίκαιης δίκης.

Σήμερα ο Κυριάκος Πραστίτης, συνήγορος υπεράσπισης του 43χρονου, αγόρευσε επί της προδικαστικής ένστασης, λέγοντας ότι έγινε κατάχρηση του δικαιώματος της αθωότητας, αφού όπως ισχυρίστηκε, παραβιάστηκε το δικαίωμα του πελάτη του να τύχει δίκαιης δίκης, λόγω των δηλώσεων που έγιναν για την υπόθεση, ακόμα και από κρατικούς αξιωματούχους, αλλά και των διαστάσεων, που έλαβε το συγκεκριμένο θέμα.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Αννα Γιάλλουρου, έφερε ένσταση στο αίτημα της υπεράσπισης αναφέροντας ότι αυτό θα έπρεπε να εξεταστεί στα πλαίσια της κυρίως δίκης, δεδομένου ότι το Δικαστήριο δεν έχει ενώπιον του το πλαίσιο των γεγονότων της υπόθεσης.

Το Δικαστήριο όρισε την Δευτέρα 8 Αυγούστου ως ημερομηνία για να ανακοινώσει την απόφαση του στο αίτημα της υπεράσπισης.

Το Δικαστήριο διέταξε όπως μέχρι τότε ο κατηγορούμενος παραμείνει ελεύθερος με τους ίδιους περιοριστικούς όρους, δηλαδή το όνομα του τοποθετήθηκε στο stop list, υπέγραψε εγγύηση 20 χιλιάδων ευρώ και θα πρέπει να παρουσιάζεται μία φορά την εβδομάδα σε Αστυνομικό Σταθμό για να υπογράφει.

Υπενθυμίζεται ότι ο 43χρονος αντιμετωπίζει δέκα συνολικά κατηγορίες εκ των οποίων οι τέσσερις αφορούν το αδίκημα της καταπολέμησης ορισμένων μορφών ρατσισμού και ξενοφοβίας, επίθεση που προκαλεί πραγματική σωματική βλάβη, κοινή επίθεση, δημόσια εξύβριση και κατοχή επιθετικού οργάνου.

Σημειώνεται ότι και σήμερα στον προαύλιο χώρο του Δικαστηρίου συγκεντρώθηκαν πολίτες, κρατώντας πανό που έγραφαν μεταξύ άλλων «Αλληλεγγύη στους ξεριζωμένους του κόσμου», «Δικαιοσύνη για τους κατατρεγμένους» και «Ρατσισμός ούτε δαμέ ούτε πουθενά» για να συμπαρασταθούν στην παραπονούμενη.

sigmalive.com