Ξύπνησαν τους εμβολιασμούς τα κίνητρα και τα αντικίνητρα – Τριπλασιάστηκαν τα ραντεβού στους νέους

Οι εκκλήσεις των αρμοδίων για εμβολιασμό αλλά και τα κίνητρα και τα αντικίνητρα της κυβέρνησης φαίνεται ότι άρχισαν σιγά σιγά να πιάνουν τόπο και να αναζωογωνούν το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται σημαντική αύξηση στην διευθέτηση νέων ραντεβού αφού τα ραντεβού σχεδόν τριπλασιάστκαν με την πλειοψηφία τους να αφορούν άτομα 40 ετών και κάτω. Μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξαν και τα άτομα 16 και 17 ετών με 3200 άτομα να αναμένεται μέχρι αύριο να λάβουν την 1η δόση του εμβολίου.

«Ενώ την προηγούμενη εβδομάδα για παράδειγμα βλέπαμε περίπου 100 με 1200 ραντεβού την ημέρα να κλείνουν οι πολίτες, αυτή την εβδομάδα ξεπερνούν τις 3000 ημερισίως, χαρακτηριστικά την Δευτέρα πλησιάσαμε τις 4 χιλιάδες», είπε στο OMEGA η εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Υγείας Μαργαρίτα Κυριάκου.

Μάλιστα η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν εξ` αφορμής της σημερινής της επίσκεψης στην Κύπρο διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά ακόμη και απέναντι στις μεταλλάξεις ενώ τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάνει τις απαραίτητες συμφωνίες με τις εταιρείες ούτως ώστε να μην προκύψει θέμα διαθεσιμότητας. Παράλληλα σημείωσε ότι τα μέτρα προστασίας πρέπει να συνεχίσουν να τηρούνται.

«Γνωρίζω ότι η Κύπρος έχει περισσότερο του 65% του πληθυσμου της εμβολιασμένο άρα προστατευμένο. Πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση, πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι αλλά είμαστε προστατευμένοι από τα εμβόλια. Και ως εκ τούτου η δική μου σύσταση προς όλους, ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους είναι, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε», είπε η κυρία Φον ντερ Λάιεν.

Με την γενική διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας να υποδέχεται σήμερα στο εμβολιαστικό κέντρο της Έγκωμης την νεοσύστατη κοινοβουλευτική επιτροπή υγείας και να κάνει αναφορά στην πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος.

«Προσπαθούμε να φτάσουμε το ποσοστό μας προς τα τέλη Αυγούστου γύρω στο 75, κάνουμε μια τιτάνια προσπάθεια», δήλωσε η κυρία Γιαννάκη.

«Είναι η έκκληση όλων των μελών της Επιτροπής Υγείας και κυρίως προς τους νέους μας να εμβολιαστούν και για το δικό τους καλό και για τους γονείς του και για τις γιαγιάδες τους», είπε από πλευράς του ο πρόεδρος της επιτροπής υγείας Ευθύμιος Δίπλαρος.

Τις επόμενες μέρες υπάρχουν προγραμματισμένα 49,500 ραντεβού για εμβολιασμό είτε με την πρώτη είτε με την δεύτερη δόση ενώ εντός των επόμενων ημερών αναμένονται και τα επιπλέον κίνητρα που θα ανακοινώσει ο Επίτροπος του Πολίτη.

Πηγή: Omega

Ροη Ειδησεων

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Φυλάκιση 11 χρόνων σε 20χρονο για βιασμό

Ποινή φυλάκισης διάρκειας έντεκα ετών, επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Αμμοχώστου, σε άντρα ηλικίας 20 ετών,…

28 Ιουνίου, 2024

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν οι ναυαγοσώστες

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν στις 25 Ιουλίου οι ναυαγοσώστες, σε σχέση με την στελέχωση…

28 Ιουνίου, 2024

Γιάννης Καρούσος στην επίσημη διαβεβαίωση του: «Ξεκινάμε δουλειά για να υλοποιήσουμε το όραμα μας»

Την επίσημη διαβεβαίωση του ενώπιον της Εφόρου Εκλογής, Βοηθό Επάρχου κυρίας Φλώρας Γεωργίου, έδωσε ο…

28 Ιουνίου, 2024

Φόνος Αγγελή: Στη φυλακή για 9 χρόνια ο 42χρονος

Σε ποινή φυλάκισης εννέα χρόνων καταδίκασε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Αμμοχώστου τον 42χρονο κατηγορούμενο για τον…

28 Ιουνίου, 2024

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διάλεξη με τίτλο «Διαχείριση Αποβλήτων – Παρόν και Μέλλον»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διάλεξη με τίτλο «Διαχείριση Αποβλήτων - Παρόν και Μέλλον» την Πέμπτη…

28 Ιουνίου, 2024

Διευκρινίσεις Υπουργείου Παιδείας για κινητά στα σχολεία

Σε σχέση με τη συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού για τη χρήση κινητών…

28 Ιουνίου, 2024