Υπ. Υγείας: Έκκληση για υπομονή και συνεργασία στα σημεία δειγματοληψίας

Καλούνται οι πολίτες όπως αξιοποιήσουν τα αυξημένα σημεία δειγματοληψίας, αποφεύγοντας την προσέλευση για εξυπηρέτηση την τελευταία στιγμή

b18bdc0ddf9b6a9f99d56c64a3fbca4b Σημεία δειγματοληψίας, συνωστισμός, ταλαιπωρία, Υπουργείο Υγείας

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, το Υπουργείο Υγείας προχώρησε στην αύξηση των σημείων δειγματοληψίας, ενώ απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες, όπως επιδείξουν υπομονή και συνεργασία. Συγκεκριμένα, το Σαββατοκυρίακο θα λειτουργήσουν πέραν των 70 σημείων δειγματοληψίας σε όλες τις επαρχίες, δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες να διενεργήσουν τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου.

Ως εκ τούτου, καλούνται οι πολίτες όπως αξιοποιήσουν τα αυξημένα σημεία δειγματοληψίας, αποφεύγοντας την προσέλευση για εξυπηρέτηση την τελευταία στιγμή για αποφυγή συνωστισμού και ταλαιπωρίας, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά την λειτουργία των σχολείων δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, οι μαθητές, οι καθηγητές και το προσωπικό των σχολικών μονάδων, ανεξαρτήτως ιστορικού εμβολιασμού θα πρέπει να προσκομίσουν αρνητική εργαστηριακή εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Rapid test ισχύος 48 ωρών.

Διευκρινίζεται πως η περίοδος 48 ωρών αφορά στην ώρα προσέλευσης, και ως εκ τούτου η εξέταση θα μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε χρονικό πλαίσιο εντός του Σαββατοκύριακου.