Κυπρος

Υπ. Υγείας για απεργία: Προσπάθεια να βρεθεί συμβιβαστική λύση

Οι προσπάθειες μας ως Υπουργείο, ήταν και είναι, να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές, ανέφερε η Υπουργός Υγείας Δρ Πόπη Κανάρη, κληθείσα να τοποθετηθεί για το θέμα της σημερινής απεργίας στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Μιλώντας στο περιθώριο επίσκεψης που πραγματοποίησε στο ίδρυμα Γεώργιου και Θέλμας Παρασκευαΐδη, εξέφρασε τη λύπη της για την ταλαιπωρία που προκαλείται στους ασθενείς λόγω της απεργίας και σημείωσε πως το Υπουργείο, θα συνεχίσει τις προσπάθειες, για την επίτευξη μιας κοινά αποδεκτής λύσης ανάμεσα στον ΟΚΥπΥ και στις συντεχνίες των εργαζομένων.

Ηπατολογική Κλινική

———————

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, ερωτηθείσα κατά πόσον υπάρχουν εξελίξεις σε ό,τι αφορά στο θέμα της δημιουργίας Ηπατολογικής Κλινικής στην Κύπρο,  η Δρ Κανάρη ανέφερε πως η πρόσφατη επίσκεψη της στο Λονδίνο μαζί με τον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή του ΟΚΥπΥ ήταν ιδιαίτερα επιτυχής.

«Δώσαμε για πρώτη φορά, στα δύο βρετανικά νοσηλευτήρια συγκεκριμένες προτάσεις και αναμένουμε την ανταπόκριση τους ως προς το τι ακριβώς μπορούν να προσφέρουν και με ποιο κόστος», επεσήμανε.

Ανέφερε παράλληλα πως έχουν ζητηθεί από τα Βρετανικά νοσηλευτήρια υποτροφίες για ιατρούς και νοσηλευτές στον τομέα της ηπατολογίας, προκειμένου να είναι σε θέση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με τη λειτουργία της Ηπατολογικής Κλινικής.

Τόνισε τέλος, πως σε συνεννόηση με τον ΟΚΥπΥ, θα προκηρυχθούν θέσεις για την πρόσληψη ηπατολόγων, προκειμένου να καλυφθεί ένα κενό που υπάρχει εδώ και χρόνια.

Ροη Ειδησεων

Διανυκτερεύοντα Φαρμακεία τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Λευκωσία Λύμπουρας Χαράλαμπος Λεωφόρος Τσερίου 229 Στρόβολος 22524919 Χριστοδουλίδης Χάρης Ανδρέα Αβρααμίδη 49 Στρόβολος 22879747…

1 Σεπτεμβρίου, 2024

Διανυκτερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Λευκωσία Χριστοδούλου Κυπρούλλα Καρπενησίου 25Α Λευκωσία 22376960 Κραμβής Σ. Κλεάνθης Καλλιπόλεως 12 Γ- Δ Λευκωσία…

1 Σεπτεμβρίου, 2024

Τουρκικές αντιδράσεις για τη σειρά «Famagusta» στο Netflix: «Προπαγάνδα των Ελλήνων, οι Τούρκοι της Κύπρου σφαγιάστηκαν».

Οι τουρκικές αντιδράσεις για την προβολή της σειράς «Famagusta» στο Netflix είναι έντονες και κάνουν…

1 Σεπτεμβρίου, 2024

Ημέρα Μνήμης Κατεχόμενης Αχερίτου και μνημόσυνο πεσόντων (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στο Προσφυγικό Συνοικισμό Αγ.Γεωργίου Βρυσούλλων Αχερίτου τελέστηκε την Κυριακή 01/09/24 η εκδήλωση Μέρα Μνήμης Αχερίτου…

1 Σεπτεμβρίου, 2024

Ημέρα Μνήμης Κατεχόμενης ΄Αχνας: Πορεύθηκαν προς τη νεκρή ζώνη (EIKONEΣ)

Στο Δασάκι της Άχνας οι κάτοικοι πορεύθηκαν σήμερα Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου για μια ακόμη χρονιά…

1 Σεπτεμβρίου, 2024

Περιοδεία στην Κάτω Δερύνεια από Νικολέττο και Λίλη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Την κατεχόμενη περιοχή της Κάτω Δερύνειας είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί σήμερα ο Δήμαρχος Παραλιμνίου…

31 Αυγούστου, 2024