Υπ.Υγείας: Η επιδημιολογική εικόνα στο επίκεντρο της σύσκεψης με τους ειδικούς

Ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, και τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής θα παρακαθήσουν σήμερα σε σύσκεψη, που είναι προγραμματισμένη για τις 2.30μμ

09e15aa3 04a9 4905 98ff dbd0f22973bd 1 επιδημιολογική εικόνα, σύσκεψη, ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ

Ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, και τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής θα παρακαθήσουν σήμερα σε σύσκεψη, που είναι προγραμματισμένη για τις 2.30μμ, με σκοπό να αξιολογήσουν την επιδημιολογική εικόνα, ενώ στο τραπέζι αναμένεται να τεθούν εισηγήσεις των ειδικών για νέα πιο αυστηρά μέτρα, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν -εάν και εφόσον- η κατάσταση παρουσιάσει επιδείνωση.

Όπως μετέδωσε χθες το ΚΥΠΕ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αποκλείεται για την ώρα η περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για στάση αναμονής από πλευράς Υπουργείου Υγείας, μέχρι να αποδώσουν τα νέα πιο αυστηρά μέτρα, που λήφθηκαν στις 5 Ιανουαρίου του 2022.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή, κατά την σύσκεψη του Υπουργού Υγείας με τους επιδημιολόγους θα γίνει αξιολόγηση της κατάστασης στην παρούσα φάση, για να σημειώσει πως «τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα».

Ανέφερε ακόμα πως το Υπουργείο Υγείας θα παρακολουθεί στενά την επιδημιολογική εικόνα τις επόμενες μέρες και ανάλογα θα αποφασίσει αν θα αυστηροποιηθούν τα μέτρα ή όχι.

Η ίδια πηγή τονίζει πως η αυστηροποίηση των μέτρων είναι κάτι που δεν εξετάζεται αυτή τη στιγμή, ενώ σημειώνει πως δεν έχει περάσει ακόμα μια εβδομάδα από τότε που λήφθηκαν τα νέα πιο αυστηρά μέτρα (5 Ιανουαρίου) και χρειάζεται χρόνος, ώστε να αποδώσουν.

Επίσης, αναφέρει πως σε αυτό το στάδιο η κατάσταση είναι σταθερή και διαχειρίσιμη στα δημόσια νοσηλευτήρια, ωστόσο, προσθέτει πως αύριο θα τεθούν στο τραπέζι εισηγήσεις για λήψη αυστηρότερων μέτρων, στην περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει και υπάρξει ραγδαία αύξηση στις νοσηλείες.