Υπ. Υγείας: Μέλημα μας είναι να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία

«Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα»

8e2ef587ec26292d2dfc785a684a99d8 2 Covid-19, lockdown, Παιδεία, πανδημία, Σχολεία, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Την πρόθεσή του να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία εξέφρασε σε ανάρτηση στο Twitter ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «μέλημα μας είναι να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία και αυτό θα είναι το κυριότερο θέμα συζήτησης στη σημερινή σύσκεψη με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής».

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Υγείας και τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής συσκέπτονται σήμερα, με σκοπό να αξιολογήσουν την επιδημιολογική εικόνα, ενώ στο τραπέζι αναμένεται να τεθούν εισηγήσεις των ειδικών για νέα πιο αυστηρά μέτρα, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν -εάν και εφόσον- η κατάσταση παρουσιάσει επιδείνωση.

Κατά τη σημερινή σύσκεψη του Υπουργού Υγείας με τους επιδημιολόγους θα γίνει αξιολόγηση της κατάστασης στην παρούσα φάση, για να σημειώσει πως «τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα».

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ η αυστηροποίηση των μέτρων είναι κάτι που δεν εξετάζεται αυτή τη στιγμή, ενώ δεν έχει περάσει ακόμα μια εβδομάδα από τότε που λήφθηκαν τα νέα πιο αυστηρά μέτρα (5 Ιανουαρίου) και χρειάζεται χρόνος, ώστε να αποδώσουν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΚΥΠΕ, αρμόδια πηγή ανέφερε ότι για την ώρα δεν συζητείται κανένα σενάριο, που αφορά στις μετακινήσεις των πολιτών.

Επίσης, είπε πως αποκλείεται προς το παρόν το ενδεχόμενο επιβολής νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

«Η κατάσταση θα αξιολογείται συνεχώς και εάν υπάρξει απότομη αύξηση των ασθενών στις ΜΕΘ και κριθεί αναγκαίο, θα συνέλθει εκτάκτως το Υπουργικό Συμβούλιο για αποφάσεις», κατέληξε.